Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δύο Συνέδρια (Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)

20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης (ΚΚΣΕ), Φεβρουάριος 1956: Αποκαθήλωσε τον σταλινισμό και την προσωπολατρεία και αποκάλυψε την τρομοκρατία, χαράσσοντας νέα πορεία στην ανθρωπότητα. Εισηγητής: Νικήτας Χρούτσωφ, ο οποίος κατέθεσε και την παγκοσμίου σημασίας «Μυστική Έκθεση»(περισσότερα στο έργο μου: «Η Κομμουνιστική Ουτοπία», εκδ. β’ «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2013).

20 Συνέδριο ΚΚΕ, που βρίσκεται εν εξελίξει: Τι το καινούριο θα γεννήσει; Θα τολμήσει; Θα θελήσουν οι σύνεδροι να εμβαθύνουν και να ερμηνεύσουν τα κοσμογονικά γεγονότα που έγιναν από το 1956 ως σήμερα; Θα τολμήσουν ν’ αποκολληθούν από ξεπερασμένες θεωρητικές κατασκευές;

Πολλά θα πουν οι εισηγητές αλλά θα σιωπήσουν τελείως τούτη τη Δήλωση που έκανε ο Γραμματέας του ΚΚΕ Χ. Φλωράκης τον Οκτώβριο του 1974 στον Άρειο Πάγο: «Αι αρχαί του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος αντιτίθενται προς πάσαν ενέργειαν αποποσκούσαν εις την δια βίας κατάληψιν της εξουσίας ή την ανατροπήν του Ελεύθερου Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (Αριθμός Δήλωσης 5855/4-10-1974 και περισσότερα στο πιο πάνω έργο μου, σελ. 543-544).

Ερωτήματα: Πόσοι σύνεδροι γνωρίζουν αυτή τη «Δήλωση» που σημαίνει εγκατάλειψη του θεμελιώδους πολιτικού στοιχείου της δράσης του που είναι η Επανάσταση;
Αυτή η εγκατάλειψη δεν τον καθιστά κόμμα ρεφορμιστικό-ρεβιζιονιστικό;
Γιατί η ηγεσία του αποσιωπά αυτή τη Δήλωση στο συνέδριο; Πως θ’ αντιδράσουν οι σύνεδροι αν τη μάθουν;

Με ταριχευμένο πολιτικό λόγο του 1848 δεν αλλάζουν οι κοινωνίες που έφτασαν στον Άρη.
Πόσοι χιλιάδες και χιλιάδες εκτελέστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν και υπέφεραν αρνούμενοι να κάνουν, περίπου, ανάλογη «Δήλωση».
Την έχει κρυφό καμάρι η ηγεσία του ΚΚΕ!
Φοβάται η ηγεσία του ΚΚΕ να κάνει χρήση και της λέξης ακόμη ανατροπή, την οποία είχε ως εκπομπή στο «Mega» ακόμη και ο Πρετεντέρης!


«Οι εκλεκτοί καλεσμένοι»
Εκλεκτός λέει το λεξικό είναι ο διακεκριμένος και ξεχωριστός και όχι ένας μιζαδόρος βρώμικος πολιτικός όπως τέτοιους που καλούν τα βοθροκάναλα διαρκώς αναπαράγοντας μονίμως την πολιτική βρώμα συνεχώς που απολαμβάνει ασμένως ο «κυρίαρχος» λαός.

Χρόνια και χρόνια αυτοί οι «εκλεκτοί καλεσμένοι» είναι της ελληνικής κοινωνίας οι κολασμένοι ληστεύοντάς την ασυστόλως και παντοιοτρόπως και της ρουφούν το αίμα και όπως όπως. Είναι αυτοί οι «εκλεκτοί καλεσμένοι» της διαπλοκής που παίρνουν άριστα στο σπορ της αρπαχτής και απολαμβάνουν απ’ τα βοθροκάναλα της μεγίστης προβολής μετέχοντας στα «πάνελς» ολημερίς και ολονυχτίς παίρνουν μέρος σε στημένες συνήθως συζητήσεις και αριστεύουν στις δρομολογημένες απαντήσεις.

Η επικοινωνιακή πολιτική των μίντια των βρωμερών αναπαράγει χρόνια και χρόνια την εικόνα των μιαρών για να είναι πάντα παρών την ώρα των εκλογών και των «ιερών» στιγμών των διανομών. Η μιντιοκρατία η αισχρή βαφτίζει το κρέας ψάρι για να μην παίρνουν οι ψηφοφόροι χαμπάρι ονομάζοντας «εκλεκτούς καλεσμένους» τους συνήθως βρώμικους και λίαν λερωμένους.

Εφαρμόζουν την πανάρχαια μέθοδο και γνωστή που καυτηρίασε ο Θουκυδίδης στη ρήση την ιστορική: «Οι άνθρωποι για να δικαιολογούν τις χυδαίες πράξεις τους αλλάζουν την έννοια και τη σημασία των λέξεων».
Έτσι και πολλοί «εκλεκτοί καλεσμένοι» αντί να βρίσκονται στα κελιά του Κορυδαλλού προπαγανδίζουν στα βοθροκάναλα τα κόμματα του εθνικού χαμού.
Υποθήκες Σόλωνος
- Όταν ρωτήθηκε: πως θα γινόταν να αδικούν οι άνθρωποι ν’ αδικούν όσο γίνεται λιγότερο; Απάντησε: Αν αυτοί που δεν αδικούνται αγανακτούν όσο και αυτοί που αδικούνται.
- Τον κόρο τον γεννάει ο πλούτος και ο κόρος τη βίαιη και προσβλητική συμπεριφορά.
- Δίνε μεγαλύτερη πίστη στην ακεραιότητα του χαρακτήρα παρά στον όρικο.
- Μόνο με σοβαρά και αξιόλογα πράγματα ν’ ασχολείσαι.
- Μην αποκτάς βιαστικά φίλους, αλλά όταν τους αποκτήσεις, μην τους απορρίπτεις.
- Αρχή να αναλαμβάνεις, μόνο αφού πρώτα μάθεις να άρχεσαι.
- Οι συμβουλές σου να μην είναι για τα πιο ευχάριστα, αλλά για τα πιο καλά.
- Κάνε οδηγό σου το μυαλό.
- Να μη συναναστρέφεσαι με κακούς ανθρώπους.
- Να ντρέπεσαι και να σέβεσαι τους γονείς σου.
- Κλαίω γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

(Από τους «Επτά Σοφούς», που εκδόθηκαν από «Το Βήμα», το 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου