Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Κράτος εν κράτει... μπαχαλάκηδες, νεοναζί και ποινικοί

Με την οικονομία να βρίσκεται μονίμως σε πρώτο πλάνο έχουμε ξεχάσει άλλα επίσης σημαντικά. Ένα από αυτά είναι και το ζήτημα της ασφάλειας. Εδώ και πολλούς μήνες επικρατεί ένα ανεπανάληπτο χάος, η κατάσταση χειροτερεύει και κανείς δεν μπορεί να ξέρει μέχρι που θα φτάσει όλο αυτό το σκηνικό αναρχίας.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο καίγεται το κέντρο της Αθήνας, διακινδυνεύουν τις ζωές τους οι αστυνομικοί που βρίσκονται στα Εξάρχεια. Όμως, κανείς δεν δείχνει να συγκινείται, ο Τόσκας μοιάζει να είναι στον κόσμο του και τα βλέπει όλα ρόδινα. Οι κουκουλοφόροι κάνουν μια χαρά της δουλίτσα τους, μπουκάρουν στο Πολυτεχνείο, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές αλλά κανείς δεν ασχολείται.
Όμως, υπάρχουν κι άλλοι μπαχαλάκηδες οι οποίοι δρουν απροκάλυπτα. Είναι τα μέλη του Ρουβίκωνα και άλλων αναρχικών οργανώσεων που κάνουν ακτιβιστικές δράσεις χωρίς να υπάρχει κανείς να τους εμποδίσει. Μπουκάρουν σε συμβολαιογραφεία και άλλες εταιρείες, τρομοκρατούν υπαλλήλους, σπάνε τζαμαρίες, απειλούν διαρκώς αλλά κανείς τους δεν έχει συλληφθεί.
Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο τα οποία δείχνουν ένα κομβόι με φορτηγάκια γεμάτα «αλληλέγγυους» να κάνουν παρέλαση στους δρόμους των Εξαρχείων. Κάποιοι ανέμιζαν αναρχικές σημαίες, άλλοι φώναζαν συνθήματα, άλλοι βιντεοσκοπούσαν. Έλεγαν ότι μεταφέρουν τρόφιμα για μετανάστες αλλά θα μπορούσαν να μεταφέρουν και το φορτίο που ήρθε με το… παπόρι απ’ την Περσία. Άλλωστε, κανείς δεν τους σταμάτησε και δεν τους έλεγξε, ο υπουργός Δημόσιας Αταξίας δεν έχει χρόνο γι’ αυτά. Και μιας και «απαλλοτριώνουν» σούπερ μάρκετ θα μπορούσε να μπουκάρουν και σε τράπεζες. Ποιος είπε ότι η ληστεία είναι αδίκημα;
Χθες στο Φάληρο εκτυλίχθηκαν σκηνές Φαρ Ουέστ. Για ακόμη μια φορά επικίνδυνοι κακοποιοί που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλο, έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ούτε μια συγγνώμη δεν βγήκε να πει κάποιος, ο δε νυν υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής είπε ότι θα επεκτείνει το μέτρο.
Και βεβαίως υπάρχει και η νεοναζιστική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής. Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, υπάλληλος της Βουλής που εμείς τον πληρώνουμε, κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή. Τα Τάγματα Εφόδου ξαναβγήκαν στους δρόμους με πρόσχημα την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, πιθανότατα από μπαχαλάκηδες που νομίζουν ότι έτσι κάνουν επανάσταση.
Όμως, ο Χρυσαυγίτης γιατί να μην κάνει όσα έκανε; Εδώ ο δολοφόνος του Φύσσα πίνει ελεύθερος στην υγεία των κορόιδων που περιμένουν τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί.
Πρόκειται για μια έξαρση της βίας, δεξιάς, αριστερής, κεντρώας, δεν έχει καμιά σημασία. Οι τραμπούκοι, όπως κι αν ντύνονται, ό,τι σημαίες κι αν κουνάνε εφόσον δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία των πολιτών είναι ίδιοι. Και αν μερικοί περιμένουν να πέσουν νεκροί ορισμένοι για να ξυπνήσουν, τότε πράγματι η χώρα βρίσκεται σε βαθιά κρίση.

Θα κάνει άραγε τίποτε η κυβέρνηση; Θα επιτρέψει να συμβαίνουν όλα αυτά; Θα ξεκινήσει να βάζει τάξη από τους ιδεολογικούς συγγενείς της, τους μπαχαλάκηδες και μετά να βάλει χέρι και στους νεοναζί; Ή θα γίνουμε Βαγδάτη και απλά θα περιμένουμε μια καταστροφή; Η οποία μπορεί να είναι μια τρομοκρατική ενέργεια από μουσουλμάνους. Την έχουμε γλυτώσει αλλά μέχρι πότε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου