Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Η εβδομάδα των εθνικών παθών καλά κρατεί (​Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη​​)

Η Εβδομάδα των Παθών του Έθνους κρατάει λίγο παραπάνω.
Ήδη πάμε για 7 χρόνια, από κείνη την μέρα του 2010, όταν το ψηλό παιδί από την Μινεσότα, ο ποδηλάτης με την στολή του Μπάτμαν και το διαστημικό γυαλί, ο αδερφός του Νικολάκη, του “μεταμφιεσμένου Έλληνα με την αμερικάνικη καρδιά”, που η φαμίλια τους κυβέρνησε κι άρμεξε πολλά χρόνια τα 10.000.000 “καγκουρώ”, μας την αμόλησε από το Καστελόριζο πως είμαστε ρέστοι και θα μπούμε στον ζυγό, σαν μουλάρια από την ωραία Δεσφίνα.
Επί εξάμηνο από την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου με μεγαλειώδες παπατζιλίκι, άνευ χαρτοκιβωτίου τ’ ανάσκελα γωνία Πειραιώς και Γερανίου, αλλά στο ίδιο το Σύνταγμα, κωλοβάραγε. “Εδώ παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπάς” πάρτε ένα “λεφτά υπάρχουν”. Παραλλήλως με το ραχατλίκι και την ενδοσκόπηση, περιφερόταν τις ρούγες της υφηλίου μαζί με τον Παπακωνσταντίνου με την σάκα του και τα μαρκαδοράκια και “στολίζανε” στους ξένους τον ίδιο τον λαό τους. Τον πιο σκληρά εργαζόμενο λαό της Ευρώπης, που κάθε τόσο τον κυβερνάει ο κατιμάς της κοινωνίας, διότι όλο στο στρίμωγμα τον έχουν και του πλασάρουν ελπίδα τα τζάκια, τα σόγια και οι συγκροτηματάρχαι, που πουλάγανε από ειδήσεις, μέχρι δρόμο με το χιλιόμετρο, στάδια και ό,τι αγοράζει το Κράτος, τουτέστιν εσύ Μήτσο και Μαρία, που πλέον το αφορολόγητο σου θα γίνει πιο κοντό κι από τον Σημίτη.
Μόλις τέλειωσε η μπίζνα, στέρεψε το κρατικό χρήμα, φαλιρίσανε κι οι κραταιοί, μαζί με τους επικοινωνιακούς βραχίονες τους. Διότι, αδέρφια, αυτή η εφημερίδα που κρατάτε, είναι εφημερίδα, όχι βραχίονας πιέσεων για μπετατζήδες, εμπόρους όπλων, προμηθευτές του Δημοσίου. “Πουλάει” ειδήσεις, βλέπεις τι γίνεται στον κόσμο κι άμα λάχει, την διπλώνεις και απειλείς και τον σκύλο σου που πάει να σου φάει την θέση στον καναπέ, πριν σε μαλαγανιάσει με τις ματάρες του και ξανακάνετε αγάπες.
Οι άλλοι που τυλίγανε στις εφημερίδες τους απειλές κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης, που τόλμησε να αποπειραθεί εθνική πολιτική από την Κύπρο ως το Βουκουρέστι, προμοτάρανε τον ποδηλάτη υπονομεύοντας τον Καραμανλή και το πέτυχαν. Κατόπιν, μετά καταλλήλου κι άδολης επεξεργασίας των στοιχείων, μας σφύριξε πως δεν έχουμε άλλο δρόμο πλην μονίμου Μεγάλης Παρασκευής στα χέρια του ΔΝΤ κι άλλων, που είναι φίλοι μας, θέλουν το καλό μας, είναι πιο δυνατοί και θα νικήσουν κι εμείς δεν έχουμε παρά να υποταχθούμε να χαλαρώσουμε και να πληρώσουμε αυτά, που σίγουρα ΔΕΝ φάγαμε μαζί με τους διάφορους της πολιτικής φεουδαρχίας. Ουδείς πιλότος πήρε μίζα για το αεροπλάνο του. Απλά ρισκάρει την ζωή του με έναν μισθό. Ουδείς ασθενής πήρε μερτικό από τις μίζες στο πάρτυ της υγείας. Ουδείς νοικοκύρης οδηγός πήρε μισό Ευρώ από τα δισεκατομμύρια για τους δρόμους στους οποίους συχνά αφήνουν άλλοι νοικοκυραίοι τα κοκκαλάκια τους.
Όλη η λεηλασία της χώρας αφορούσε μια ελάχιστη μειοψηφία που δάγκωνε σαν λευκός καρχαρίας τα χοντρά: όπλα, δημόσια έργα εν γένει, Ολυμπιακά Έργα που τα κάναμε αβαβά ελεγκτικώς, φάρμακα και λοιπές προμήθειες στην Υγεία κι άλλα ωραία.
Αυτοί τα φάγανε. Όχι εσείς, όχι εγώ, όχι εμείς, οι πολλοί, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας.
Χριστός Ανέστη, αδέρφια. Θα έρθει η ώρα και του Έθνους...
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ - www.neadexia.gr

(Δημοσιεύεται στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία»)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου