Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Αφιερώνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Πως ο Μαρξ ερμήνευσε τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα λαοκτόνα και κοινωνιοκτόνα μνημόνια. (Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)


Αφιερώνεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:
Πως ο Μαρξ ερμήνευσε τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στα λαοκτόνα και κοινωνιοκτόνα μνημόνια.

Μετά από πολύχρονες έρευνες και μελέτες στα σκονισμένα βιβλία της βιβλιοθήκης του Λονδίνου, προέβη στην έκδοση της Πολιτικής Οικονομίας που είδε το φως της δημοσιότητας στα 1859.
Στον πρόλογό της διαβάζουμε και τούτο το θεμελιώδες κοινωνιολογικό, ιστορικό και πολιτικό συμπέρασμα: «Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδησή τους, αλλά, αντίστροφα, το κοινωνικό τους είναι καθορίζει τη συνείδησή τους».
Αυτός ο διαχρονικός και παγκόσμιος ιστορικός νόμος ισχύει για τους πάντες και τα πάντα με απειροελάχιστες, κάποτε κάποτε εξαιρέσεις.
Εμείς, αυτό τον καθοριστικό νόμο για τ’ ανθρώπινα πεπρωμένα τον αποδίδουμε με τη φράση: «Ψηφίζουν τα μνημόνια για την καρέκλα». Όμως, για να φτάσει ο Μαρξ στην ερμηνεία της «Καρέκλας» διέθεσε πολλά χρόνια της ζωή του (Ανάλυση αυτού του θεμελιώδους κοινωνιολογικού νόμου, επιχείρησα εδώ και μια δεκαετία στο έργο μου: «Η Κομμουνιστική Ουτοπία: Διαλεκτικές και φυσιολογικές αντιφάσεις της κοσμοθεωρίας του ιστορικού και διαλεκτικού υλισμού (β΄ εκδ. «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2013, σελ. 45 επ. όπου το κεφάλαιο: «Οι τρόποι διαμόρφωσης της συνείδησης»). Το σάπιο πολιτικό και επικοινωνιακό σύστημα το έθαψε. Ούτε ΜΙΑ λέξη απ’ όλες τις εφημερίδες που το κατέθεσα ιδίοις χερσίν – πλην Ριζοσπάστη (Εκεί δεν δέχονται καμία αμφισβήτηση για την απολυτότητα και την αλήθεια όλων των απόψεων του Μαρξ).
Ατυχώς στην Ελλάδα της μπαρουφολογίας και της τιποτοκρατίας, τέτοιου είδους προβλήματα δεν συζητούνται. Θορυβούν οι τενεκέδες και δεν ακούγεται τίποτα το χρήσιμο.

Αθήνα 15-5-2017
 
Πλάτων: «Είναι, λοιπόν φανερόν, ότι από αυτήν των ρίζαν των προστατών του δήμου ξεφυτρώνει ο τύραννος και από πουθενά αλλού» (Βιβλίον Η).
Ερώτημα: Μήπως ο Πλάτων είχε κατά νου τον ΣΥΡΙΖΑ όταν έκανε αυτή τη διαπίστωση;

Αθήνα 15-5-2017
 
Προς εργατοπατέρες παντός χρώματος: 
Η Ελλάδα πεθαίνει. Ο παθητικά άρρωστος λαός είναι παρατημένος απ’ όλα! Ακόμα και απ’ αυτό το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
Μην κοροϊδεύετε τους δυστυχείς Έλληνες με λάϊτ διαμαρτυρίες και ασκήσεις ακριβείας.
Χωρίς αίμα δεν υπάρχει διέξοδος! Είστε αποφασισμένοι;
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το ΚΚΕ, στο οποίο θυμίζω την προτροπή του Μαρξ: «Η βία είναι η μαμή της ιστορίας» (βλ. Παν. Κονδύλη: «Θεωρία του πολέμου», εκδ. γ΄ «Θεμέλιο», Αθήνα 1999, σελ. 193).
Αν τώρα δεν γεννηθεί το καινούριο με εμβρυουλκό τη βία θα επέλθει ο ψόφος των Ελλήνων.
Εκτός και αν το ΚΚΕ εφαρμόζει την πολιτική συμπεριφορά του αγγλικού προλεταριάτου στα τέλη του προπερασμένου αιώνα!
Ρωτούσε ο Γάλλος σοσιαλιστής Α. Μπέμπελ τον Ένγκελς: «Τι κάνει το αγγλικό προλεταριάτο;» και αυτός του απάντησε με τούτη την κυνική αλήθεια: «Τρώει το βρώμικο παντεσπάνι των αποικιών».
Θα μπορούσαμε, σήμερα να πούμε, αναλογικά ότι: Το ΚΚΕ ή μάλλον η ηγεσία του τρώει τα ματωμένα ευρώ του πεινασμένου λαού από τις βρώμικες επιχορηγήσεις του σάπιου συστήματος. Όποιοι δεν εμποδίζονται από τους.. Εβραίους να διακινήσουν τούτο το σχόλιο και το κάνουν ζητώντας και απαντήσεις. Finito la comedia!

Αθήνα 15-5-2017

Πολιτικές Υποθήκες
Πλάτων: «Κάθε διοίκησις, είτε ιδιωτική είναι είτε δημοσία κανένα άλλον σκοπόν δεν έχει παρά να φροντίζει δια το καλύτερον εκείνου που έχει υπό την δικαιοδοσίαν της».
Ο ίδιος: «Η φύσις της αδικίας όπου παρουσιάζεται εις την πόλιν.. πρώτον μεν καθιστά ανίκανον εκέινον να αναλάβη καμμίαν επιχείρησιν ένεκα των διχονοιών και των ερίδων τας οποίας γεννά, έπειτα δε του αναπτύσσει την έχθραν και προς τον ευατόν του, και προς κάθε τι όμοιον του και προς το δίκαιον».
Ο ίδιος: «Το άκρον άωτον της αδικίας είναι να θεωρήται κανείς δίκαιος χωρίς να είναι»
Ο ίδιος: «Πραγματικώς, φαίνεται πως μας σαγηνεύουν όσα μας εξαπατούν».
Ο ίδιος: «Και όστις εξέλθη καθαρός από όλας τας δοκιμασίας, και κατά την παιδικήν και την νεανικήν και την ανδρικήν ηλικίαν, θα τον διορίζωμεν άρχοντα και φρουρόν της πόλεως» (Από «Πολιτεία»).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου