Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τα σπασμένα του Μπόμπολα;

http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/o-ellinikos-laos-tha-plirosei-ta-spasmena-tou-mpompola-/11.116665
Ο κόσμος έχει τα προβλήματά του, πώς θα ζήσει την οικογένειά του, πώς θα βγάλει το μεροκάματο με αξιοπρέπεια, πώς θα αντιμετωπίσει τα χίλια δυο θέματα που προκύπτουν από τις αποφάσεις των πολιτικών.

Κι όταν του λες «χρεοκόπησε ο Μπόμπολας, στο δρόμο 430 οικογένειες» το πρώτο που έρχεται στο μυαλό του καθενός είναι «καλά να πάθει ο κεφαλαιοκράτης, ο νταβατζής, ο διαπλεκόμενος και μαζί του καλά να πάθουν και οι εργαζόμενοι που τον υπηρετούσαν».
Όμως, δεν είναι έτσι. Στην περίπτωση των μέσων ενημέρωσης και ειδικά στην περίπτωση του Πήγασου και της εν λόγω επιχειρηματικής οικογένειας τα πράγματα δεν είναι απλά. Παίζονται πολύ βρόμικα πολιτικά και επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος όχι μόνο των ανθρώπων που ξαφνικά βγαίνουν στο δρόμο αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού. Κι εξηγούμαστε:
1.Ο Μπόμπολας βαράει κανόνι στην επιχείρησή του, στην ίδια επιχείρηση για την οποία πήρε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δάνεια, εκατοντάδες εκατομμύρια διαφήμιση, κρατική ή μη καθώς και απίστευτα κεφάλαια από το χρηματιστήριο, από μικρομετόχους δηλαδή. Που πήγαν όλα αυτά τα λεφτά μπορεί κανείς να αναρωτηθεί; Μήπως έγιναν λογαριασμοί στο εξωτερικό που δε θα μάθουμε ποτέ; Και δεν υπάρχει κράτος να ελέγξει το απίστευτο αυτό σκάνδαλο;
2.Ο Μπόμπολας, όχι μόνο ο Φώτης αλλά όλη αυτή η μεγάλη επιχειρηματική φαμίλια, αποχωρούν από τα ΜΜΕ αφού τα ξεζούμισαν, αφού πήραν δουλειές στα δημόσια έργα, αφού απείλησαν, στοχοποίησαν ή αποθέωσαν τενεκέδες ξεγάνωτους. Ή αφού έπαιξαν πολιτικά παιχνίδια άνευ προηγουμένου. Και φεύγουν αφήνοντας χρέη προς τράπεζες, εργαζόμενους και προμηθευτές πάνω από 200 εκατ. ευρώ. Ποιος ρε γαμώτο θα πληρώσει για όλα αυτά; Έπαιρναν δάνεια οι επιχειρηματίες, τα έκαναν κότερα, σπίτια, καταθέσεις, χρυσό ή μετοχές και μια πρωία φεύγουν αφήνοντας ένα τέτοιο φέσι να το πληρώσει όλη η Ελλάδα μέσω κάποιας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών; Είναι αυτό αδικία ή όχι και πρέπει να απασχολήσει τις δικαστικές αρχές ή όχι;
3.Πριν από μόλις δύο ήμερες ανακοινώνεται ότι ο… φτωχός Φώτης Μπόμπολας πούλησε την «αγάπη» του, το σκάφος του έναντι 1,5 εκατ. ευρώ. Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Για να πληρωθούν δάνεια και εργαζόμενοι ή στην τσέπη του εκδότη; Κι εντελώς τυχαία ο εισαγγελέας διατάσσει μία μέρα μετά το πάγωμα των λογαριασμών και των περιουσιακών στοιχείων του Μπόμπολα. Μάλιστα για μια υπόθεση που σε κάποιους ήταν γνωστή από πέρυσι. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τα συμπεράσματα δικά σας.
4.Λένε οι δικαστές ότι βρέθηκε αναντιστοιχία στα εισοδήματά του ύψους… 30 εκατ. ευρώ. Δεν είναι τα δεκάδες εκατομμύρια που είχαν βρεθεί στη λίστα Λαγκάρντ και «καθάρισε» πληρώνοντας πάνω από 8 εκατ. ευρώ. Νέο χρήμα είναι που έφυγε με ένταλμα το 2016 για άλλη χώρα και πιθανότατα είναι μέρος χρημάτων από τα 80 εκατ. ευρώ δάνειο που πήρε πέρυσι. Έχει δηλαδή 30 εκατ. (και πολλές δεκάδες άλλα) αλλά βγαίνει σαν τον Βασιλάκη Καϊλα και λέει «δεν έχω βρε παιδιά λεφτά γι’ αυτό δεν πληρώνω τους εργαζόμενους; Αυτό, πέραν της νομικής κατεύθυνσης που έχει, δηλαδή θα πρέπει να πάει το ταχύτερο στην… ψειρού είναι και απίστευτη κοροϊδία.
5.Το έχουμε ξανατονίσει. Η σύζυγος του κ. Μπόμπολα, είναι μεγαλομέτοχος στο ηλεκτρονικό στοίχημα και με διάφορες μαλτέζικες εταιρείες γίνεται χοντρός τζόγος. Έχει ελέγξει κανείς τη σύνδεση της κερδοφόρας αυτής μπίζνας με το φέσι που βάζει στον Πήγασο; Κι έχει ελεγχθεί επίσης η σύνδεση με τα κατασκευαστικά έργα; Αν δηλαδή ο ένας Μπόμπολας φεσώνει τράπεζες, κράτος, εργαζόμενους με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο, μήπως θα πρέπει να κινηθούν εισαγγελείς να ψάξουν τι έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια με τα έργα που έπαιρνε η φαμίλια; Να ελεγχθούν εικονικές πωλήσεις ακινήτων, συμμετοχές σε άλλες εταιρείες, έργα που πήραν με τεράστια πίεση, και μέσω των ΜΜΕ που ήλεγχαν, λογαριασμοί στο εξωτερικό, κάτι… ορυχεία στη Μαύρη Ήπειρο κ.λπ.;
Η υπόθεση αυτή αφορά όλους τους Έλληνες, πολύ περισσότερο κι από τον ΔΟΛ. Τουλάχιστον ο Λαμπράκης και ο Ψυχάρης δεν ήταν εργολάβοι. Ο Μπόμπολας χρησιμοποίησε τα μέσα ενημέρωσης για να πετύχει τους σκοπούς του. Και όλος ο κόσμος που θα πληρώσει για το φέσι αυτό πρέπει να ξέρει την αλήθεια. Και βεβαίως τις συμφωνίες που έχει κάνει ο επιχειρηματίας με τον Τσίπρα.

Και κυρίως να βρει απαντήσεις στο κορυφαίο ερώτημα: «Θα πάει επιτέλους κάποιος στη φυλακή στην Ελλάδα της κρίσης»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου