Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Βαρδινογιάννης - Μαρινάκης εξοβελίζουν Σαββίδη - Μαξίμου;

Η καταγγελία των δανείων του ομίλου Πήγασος δρομολογεί νέες εξελίξεις στο χώρο των μέσων ενημέρωσης καθώς η κατάρρευση ενός ακόμη παραδοσιακού μαγαζιού είναι δεδομένη. Από εδώ και στο εξής θα είναι ραγδαίες οι εξελίξεις καθώς ο όμιλος διαθέτει ένα κρίσιμο asset για τις συμμαχίες που στήνονται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.
Πρόκειται για το 13% του Mega, του καναλιού δηλαδή που έχει γίνει μήλον της έριδος για επιχειρηματίες αλλά και για πολιτικά κόμματα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Μαρινάκης ελέγχει γύρω στο 22% που απέκτησε μέσω του ΔΟΛ ενώ το 35% περίπου κατέχει η οικογένεια Βαρδινογιάννη και το 20% ο Σαββίδης που αγόρασε από τον Μπόμπολα ενώ υπάρχει κι ένα 10% που είναι σε διάφορους μικρομετόχους και το οποίο μπορεί να αποκτηθεί με δημόσια προσφορά.
Υπ’ αυτές τις συνθήκες ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η πληροφορία για τη συμμαχία Μαρινάκη – Βαρδινογιάννη που αν ισχύει τους καθιστά κυρίαρχους τους παιχνιδιού και αφήνει εκτός νυμφώνος τον Ιβάν που αποδείχθηκε όχι και τόσο… τρομερός.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αntinews, υπάρχουν δύο νέα δεδομένα:
Το πρώτο είναι η προσπάθεια του Μπόμπολα να «σπάσει» αυτή τη συμμαχία και γι’ αυτό θα επιδιωχθεί ραντεβού με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, προκειμένου να διερευνήσει αν όντως ισχύουν οι φήμες. Οι σχέσεις, όμως, δεν είναι και τόσο θερμές όπως παλιά μεταξύ Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη και θεωρείται δύσκολο να υπάρξει άλλη συμμαχία. Επομένως, το σχήμα Μαρινάκη – Βαρδινογιάννη θα έχει τον έλεγχο του καναλιού.
Το δεύτερο στοιχείο είναι η πρόθεση του εφοπλιστή, προέδρου του Ολυμπιακού να αποκτήσει και το 13% που είναι δεσμευμένο στις τράπεζες για τα χρέη του Πήγασου. Η δρομολόγηση της εκκαθάρισης του ομίλου, μετά την καταγγελία των δανείων, ενδεχομένως να ανοίγει το παιχνίδι για το 13% που θα γίνει «πολύφερνη νύφη». Αν θελήσει δηλαδή ο Μαρινάκης ή άλλος θα το «χτυπήσουν» στον πλειστηριασμό. Ενδεχομένως, στην περίπτωση του Πήγασου η πώληση να μη γίνει συνολικά για όλους τους τίτλους αλλά να σπάσουν τα περιουσιακά στοιχεία. Άλλος για το Έθνος, την Ημερησία, το 50% της Ίριδας κι άλλος για το 13% της Τηλέτυπος.
Έτσι, θα διευκολυνόταν ο Μαρινάκης να πάρει και το ποσοστό αυτό και να γίνει, μαζί με τον Βαρδινογιάννη, ο απόλυτος κυρίαρχος στο μεγάλο κανάλι, πετώντας ουσιαστικά έξω από το παιχνίδι τον Σαββίδη, επομένως και την κυβέρνηση.
Στις εξελίξεις η κυβέρνηση δείχνει να είναι ανήμπορη να αντιδράσει και πιθανότατα να μείνει όνειρο ο έλεγχος ενός μεγάλου κομματιού των μέσων ενημέρωσης ενώ ο Σαββίδης να είναι ο μεγάλος ηττημένος. Σαν το γκολ που έφαγε ο ΠΑΟΚ στο 94 από τον Παναθηναϊκό, έτσι πρέπει να αισθάνεται ο Ιβάν.

Σε κάθε περίπτωση ο χάρτης των media αλλάζει δραματικά. Αν θα είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο δεν το ξέρουμε. Όμως, είναι δεδομένο ότι το Μαξίμου απέτυχε παταγωδώς σε ένα ακόμη σχέδιό του και θα μείνει με το… σέρβις που του παρέχει η ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου