Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΠΟΛΕΜΟΥΝ με ΛΥΣΣΑ την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ...


Είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Ποτέ δεν το κρύψαμε και ποτέ δεν ντραπήκαμε γι αυτό. Μαζί με εμάς είναι εκατομμύρια Έλληνες. Γι αυτούς τους Έλληνες θα μιλήσουμε, που διαβάζουν διάφορα νέο-προοδευτικά site ενημέρωσης και πραγματικά βλέπουν έναν πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας, στη χώρα που γέννησε τη γλώσσα των Ευαγγελίων.

Θεωρούμε πως η εικόνα που είδατε είναι ενδεικτική.
 Βλέπετε, αγαπητοί αναγνώστες, τα τελευταία χρόνια μαίνεται στο εξωτερικό ένας πόλεμος που έχει έρθει και στη χώρα μας. Ένας πόλεμος μεταξύ των ‘προοδευτικών’ και των λοιπών. Οι αυτοαποκαλούμενοι ‘προοδευτικοί’ επηρεασμένοι από την αθεΐα του Μαρξισμού ευαγγελίζονται την κακή Δύση, με τον χείριστο Χριστιανισμό που έχει πνίξει τον Ορθό Λόγο. Θεωρούν αξιωματικό πως ο Χριστιανισμός, και εν προκειμένω η Ορθοδοξία, είναι η μήτρα του κακού στην χώρα μας. Κάθε τι που είναι Ορθόδοξο είναι ένα μελανό σημείο, είτε αυτό αφορά την κοινωνία μας είτε την ιστορία μας.
Διόλου τυχαίο άλλωστε πως είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που υπηρετώντας μία νέο-liberal λογική θεωρούν πως πρέπει να δημιουργήσουμε έναν πλανήτη χωρίς σύνορα που όλοι θα συνυπάρχουμε χωρίς προβλήματα, μιας και μόλις εξοβελίσουμε τον Χριστιανισμό όλα θα γίνουν καλά. Αδυνατείτε να φανταστείτε τι ονειρεύονται; 
Σκεφτείτε την παλαιά κομμουνιστική θεωρία πως όλοι (υπό τον κομμουνισμό) θα ζούμε αρμονικά. Τότε το κακό ήταν το κεφάλαιο. Τώρα είναι ο Χριστιανισμός. Ο χριστιανισμός που δεν αποδέχεται την ομοφυλοφιλία, το Ισλάμ (τη θρησκεία της αγάπης!), τη διαφορετικότητα. Παρουσιάζουν τους Ορθόδοξους ως ανθρώπους αμόρφωτους, χαμηλού διανοητικού επιπέδου που θεωρούν πως η πχ η γη είναι επίπεδη ή πως ο κόσμος δημιουργήθηκε κυριολεκτικά σε μία εβδομάδα.
Φυσικά για να υπηρετηθεί αυτή η λογική τους (και εδώ είναι και η πονηριά τους) δε λένε κάτι για Βυζάντιο που διέσωσε και μελέτησε όλα τα αρχαία γραπτά. Δε λένε κάτι για το Φώτιο, τη μεγάλη πνευματική μορφή. 
Μάλιστα προσπαθούν να δημιουργήσουν και ενοχές στους Έλληνες. Αν θεωρείς πως το Ισλάμ κακομεταχειρίζεται τις γυναίκες είσαι Ισλαμοφοβικός. Αν υποστηρίζεις πως απλά η ομοφυλοφιλία είναι κάτι που δεν αποδέχεσαι είσαι ομοφοβικός, αν τσακωθείς με γυναίκα είσαι σεξιστής διότι κάνεις επίδειξη δύναμης κα αντίστοιχα παράλογα. 
Δε μπορούν (ή δε θέλουν) να σκεφτούν το εξής απλό. Η Ορθοδοξία είναι το δόγμα της Αγάπης. Η αγάπη είναι στον πυρήνα του δόγματός μας, στα λεχθέντα του Ιησού. Πέρασε η Ορθοδοξία δύσκολες στιγμές; πέρασε. Άνθρωποι είμαστε οι Πιστοί. Υπήρξαν Ορθόδοξοι που έκαναν  πράξεις απάνθρωπες; Υπήρξαν. Η Ορθοδοξία όμως ποτέ δεν τα απεδέχθη, ποτέ δεν τα δίδαξε.
Θεωρούμε πως είναι λάθος (για να μη χρησιμοποιήσουμε βαρύτερη λέξη) για μερικά κλικς από νέο-προοδευτικούς, λίμπεραλ, λούμπεν αναγνώστες να πολεμάμε με λύσσα την Ορθοδοξία και να μην βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. 
Η Ορθοδοξία κράτησε ζωντανή την Ελλάδα κατά την Τουρκοκρατία, η Ορθοδοξία είναι ένας από τους πυλώνες της σύγχρονης Ελλάδας, η Ορθοδοξία είναι ένας φάρος ηθικής σε μία σκοτεινή εποχή μεγάλων αλλαγών.
Μην πολεμάμε την Ορθοδοξία. Ο κακός Χριστιανός έχει την ατομική του ευθύνη. Μην κολεκτιβοποιούμε ένα θρησκευτικό δόγμα για τις αδυναμίες των ανθρώπων. 
Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει και με τον Ορθό Λόγο που ευαγγελίζονται.
Τέλος το ότι τα ίδια αυτά site κάνουν αβάντα στο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι λέει δείχνει και ποιες είναι οι πραγματικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά έτσι ήταν πάντα. Μονολιθική η Αριστερά στα χνάρια των Πατέρων του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου