Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Η πανηγυρίζουσα σήμερα Ι.M. Βλοχού Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας

http://www.romfea.gr/diafora/8702-esperinos-stin-im-bloxou-trixonidas-aitoloakarnanias-foto

(5 Ιουνίου 2016)
thavma-anomvrias-9
Του Σπύρου Συμεών για την Romfea.gr

Το Σάββατο το απόγευμα λίγο μετά της 7μμ, αμέσως μετά την παράκληση της Παναγίας της Βλοχαιτίσσης τελέστηκε εσπερινός στην Ανδρώα Ιερά Μονή Βλοχού Τριχωνίδας Αιτωλοακαρνανίας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς πλαισιωμένος από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεο Σκιαδά καθώς και Ιερέων των γύρω περιοχών, επί την αφορμή της ανάμνησης της λύσεως της ανομβρίας στην κωμόπολη του Καινούργιου την 5η Ιουνίου του έτους 1893.
Πλήθος κόσμου όπως και κάθε χρόνο κατέκλυσαν την Ιερά Μονή η οποία βρίσκεται στην κορυφή βουνού ακριβώς κάτω από την αρχαία Ακρόπολη των Θεστιέων σε πανοραμική θέση περίπου 700μ υψόμετρου από όπου μπορεί κανείς να αντικρύσει από ψηλά την πόλη του Αγρινίου όπως επίσης τις λίμνες Τριχωνίδα (η μεγαλύτερη της Ελλάδος), Λυσιμαχεία, Οζερού και Καστρακίου, καθώς επίσης και τα νησιά του Ιονίου: Ιθάκη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Λευκάδα.
Τιμώντας και ευχαριστώντας την Παναγία για τα πολυάριθμα θαύματα τα οποία έχει επιτελέσει κατά καιρούς στις οικογένειες τους μικροί και μεγάλοι με κατάνυξη και πολύ ευλάβεια παρέστησαν στην παράκληση και στον εσπερινό.
Η εφέστιος εικόνα της Παναγίας της Ωραιοτάτης ή Βλοχαιτίσσης φυλάσσεται στο καθολικού της Μονής και εντυπωσιάζει τον κάθε προσκυνητή της έχοντας ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, το χαμόγελο.
Ναι η αποτύπωση της Παναγίας σε αυτήν την Ιερά και θαυματουργή εικόνα δείχνει την μητέρα του Κυρίου μας να χαμογελά και από όσο μπορώ να γνωρίζω μαζί με την εικόνα της Παναγίας της Βηθλεμίτισσας είναι οι μοναδικές που δείχνουν την Παναγιά μας να χαμογελά..!!
Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης κ. Κοσμάς στο κήρυγμά του αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχ. π. Ιερόθεο Σκιαδά για την πνευματική αναγέννηση του μοναστηριού αλλά και την ριζική ανακαίνιση της Ιστορικής Μονής αναφέρθηκε στο θαύμα της λύσεως της ανομβρίας της περιοχής, από την Παναγία.
Ζήτησε και προέτρεψε όλους μας να στερεώσουμε την πίστη μας και να ζήσουμε μέσα στην αρετή αλλά και στην υπακοή, μιμούμενοι έτσι την ίδια την Παναγία η οποία ήταν γεμάτη αρετές τις οποίες τις καλλιέργησε κάνοντας υπακοή στο θέλημα του Θεού
Η Παναγία μας, αυτή η Δευτέρα Εύα έσκυψε μπροστά στον Θεό και είπε ''Ιδου η δούλη Κυρίου γέννητό μοι κατά το ρήμα Σου'', έτσι κι εμείς να την μιμηθούμε και να κάνουμε υπακοή στο θέλημα του Θεού, γιατί αν κάνουμε υπακοή στον Λόγο του Θεού θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τις αρετές που μας έχει χαρίσει ο ίδιος ο Θεός.
Η Παναγία μας, η Μάνα μας πάντα υπάκουε στο θέλημα του Θεού και δια μέσω της σεμνότητας της εδίδασκε παντού και πάντα πως είναι με τον Θεό τηρώντας το θέλημα Του.
Να φύγουμε όλοι αποφασισμένοι πλέον να υπακούμε στο θέλημά Του, αυτό θα μας οδηγήσει στην Ουράνια Βασιλεία.
thavma-anomvrias-1
thavma-anomvrias-2
thavma-anomvrias-3
thavma-anomvrias-4
thavma-anomvrias-5
thavma-anomvrias-6
thavma-anomvrias-7
thavma-anomvrias-8
thavma-anomvrias-9
thavma-anomvrias-10
thavma-anomvrias-11
thavma-anomvrias-12
thavma-anomvrias-13
thavma-anomvrias-14
thavma-anomvrias-15
thavma-anomvrias-16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου