Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Ήρθε η ώρα και των δημοσίων υπαλλήλων...(επί "πρώτης φοράς αριστερά"!)

Ένα - ένα τα… πελατάκια του Τσίπρα καταλαβαίνουν την απάτη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. Έτσι, ήρθε η ώρα και των δημοσίων υπαλλήλων να πληρώσουν την… εμπιστοσύνη που έδειξαν στην κυβέρνηση αριστεροψεκασμένων.
Ας πρόσεχαν, κι αυτοί κοψοχέρηδες.
Έτσι, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, τίθενται σε εφαρμογή διατάξεις του ν.4484/2017 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο.
Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται στην εν λόγω εγκύκλιο, ανακαλούνται όλες οι μη μισθολογικές παροχές Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης φορέας Γενικής κυβέρνησης. Επίσης, καταργούνται ασφαλιστήρια Συμβόλαια ή Προγράμματα Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης εργαζομένων. Εξαιρείται μόνο η ασφάλιση προσωπικού του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών. Επίσης, καταργούνται τα μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες Διαδρομών, για μετακινήσεις με συγκοινωνίες
Παράλληλα, τίθεται ανώτατο πλαφόν στις παροχές κινητής τηλεφωνίας για κάθε υπάλληλο, το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη θέση ευθύνης και τα καθήκοντα του υπαλλήλου κάθε φορέα. Το ύψος του εν λόγω ποσού θα καθορισθεί με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Τυχόν υπέρβαση του ορίου αυτού θα επιβαρύνει τον υπάλληλο που είναι δικαιούχος της εν λόγω παροχής.
Τέλος, οι παροχές όπως οι στολές ή το γάλα οι οποίες έχουν στόχο τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε μετρητά.
Ποιος δεν συμφωνεί με όλα αυτά τα μέτρα. Χιλιάδες υπάλληλοι έπαιρναν δεύτερο μισθό από μη μισθολογικές δαπάνες. Από διάφορες παροχές και μπόνους που δίνονταν με αδιαφανείς διαδικασίες στο Δημόσιο. Έπρεπε να έρθει η τρόικα για να μπει μια τάξη στο χάος. Όποιος έχει πάει φαντάρος θυμάται διάφορους καραβανάδες που έρχονταν πρωί - πρωί κι έπαιρναν κούτες με γάλα και ζάχαρη. Είχαν μετατραπεί τα στρατόπεδα σε σούπερ μάρκετ.
Και ποιος δεν ξέρει τις αλόγιστες δαπάνες σε κινητά τηλέφωνα, δωρεάν κάρτες, έξοδα μετακίνησης όπου ο καθένας έβαζε ό,τι ήθελε κι έπαιρνε μετρητά από την υπηρεσία.
Έπρεπε να μπούμε σε επιτήρηση για να κοπούν όλα αυτά. Και κόπηκαν από την κυβέρνηση εκείνη που παραμύθιαζε τους δημόσιους υπαλλήλους. Αυτούς που δήθεν η ΝΔ θα έδιωχνε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενίσχυε με μεγαλύτερους μισθούς κι επιδόματα. Τα καλύτερα πελατάκια του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν οι άλλοτε πασοκικές συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Δημόσιο. Και παρέδωσαν τα όπλα μόλις ανέβηκε στην εξουσία. Ποιος θα ξεχάσει τους… Φωτόπουλους που είχαν ξεσαλώσει τα προηγούμενα χρόνια και τώρα που ξεπουλιέται η ΔΕΗ έχουν λουφάξει. Που είναι άραγε όλοι αυτοί να αντιδράσουν τώρα που ο Χουλιαράκης τους κόβει τα πάντα, θα παίρνουν ένα μισθό και τέλος; Και θα ικετεύουν για μια… θέση ευθύνης αφού πρώτα γλείψουν τον κάθε Συριζαίο βουλευτή;

Οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία τους ήταν και είναι κακομαθημένοι. Στα χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας έκαναν απεργίες για να πάρουν αυξήσεις 10% και 20% ή για να γίνουν προσλήψεις για να κάθονται. Όχι όλοι, το τονίζουμε. Υπάρχουν και πολλά θύματα. Αυτοί οι κακομαθημένοι υπάλληλοι πίστεψαν πως θα διατηρήσουν τα κεκτημένα τους ψηφίζοντας Τσίπρα. Να καεί του γείτονα το σπίτι κι αυτοί να την σκαπουλάρουν, ακόμη κι αν στήριζαν την αριστερά. Για όλους η πληρωμή θα είναι επώδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου