Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Βαριοπούλα πέφτει στην γειτονιά μας. Προσέξτε τα τζάμια της τουρκικής βιτρίνας.

http://epanastasilae.blogspot.gr/2017/12/blog-post_99.html
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«Είδα τη γαλανόλευκη να κυματίζει στη Μίλητο , στην Αλικαρνασσό και την ιαχή του γυρισμού, την άκουγαν μέχρι τη Λεμεσό…» Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός
Αν οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ- τουρκίας ήταν πάνω σε τεντωμένο σχοινί , τώρα είναι στα μανταλάκια.

Η τουρκία φαίνεται να νίκησε τις ΗΠΑ στον ΟΗΕ και βγάζει γλώσσα.

«Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μόλις ψήφισε σχέδιο ψηφίσματος κατά της απόφασης των ΗΠΑ, οι οποίες πριν από λίγες εβδομάδες κήρυξαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους.

Η απόφαση του Τραμπ ήταν ανεπιτυχής στον ΟΗΕ και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, 128 μέλη ψήφισαν κατά των ΗΠΑ, 9 υπέρ και 35 απείχαν» The Hellenic Information Team Δεκέμβριος 21, 2017. 19:50

Αμέσως άδραξε την ευκαιρία ο σουλτάνος που πρωτοστάτησε στον αγώνα εναντίον της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τα Ιεροσόλυμα ως επίσημης πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει από τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ να ανακαλέσει, χωρίς καθυστέρηση, την «ατυχή απόφασή» του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Με ανάρτηση στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος καλωσόρισε τη «συντριπτική υποστήριξη» που συγκέντρωσε το ψήφισμα στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όπου 128 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ της ακύρωσης της σχετικής απόφασης των ΗΠΑ.»  http://www.tribune.gr/ Δεκέμβριος 21, 2017

Λίγο πριν ο κ. Ερντογάν αγόρευε εναντίον του προέδρου Τραμπ.

«Καλώ ολόκληρο τον Κόσμο: μην ξεπουλήσετε τη (δημοκρατική) βούλησή σας για μια χούφτα δολάρια. Τα δολάρια θα επιστρέψουν, όμως μια βούληση που έχει εξαγορασθεί ποτέ δεν θα επιστρέψει» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Άγκυρα.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου έγιναν λίγες ώρες πριν από τη ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ επί του ψηφίσματος το οποίο καταδικάζει την αναγνώριση από την Ουάσιγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

«Σήμερα, το ‘λίκνο της δημοκρατίας’ αναζητεί πρόθυμους που θα πουληθούν για τα δολάρια. Κύριε Τραμπ, δεν μπορείτε να εξαγοράσετε τη δημοκρατική βούληση της Τουρκίας έναντι δολαρίων. Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη», επισήμανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η ευχή μου είναι ότι (οι ΗΠΑ) δεν θα πετύχουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Αναμένω ο Κόσμος να δώσει ένα καλό μάθημα στην Αμερική, αυτό ελπίζω», συνέχισε ο κ. Ερντογάν. https://www.ekirikas.com/ Δεκέμβριος 21, 2017

Είναι σίγουρο ότι μετά και την σημερινή αυτή απόφαση του ΟΗΕ τα πράγματα αντί να εξομαλυνθούν θα επιδεινωθούν ακόμα περαιτέρω στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής , της Λεκάνης της Αν. Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας  και των  Βαλκανικών χωρών.

Το Ισραήλ απορρίπτει την απόφαση αυτή και εμμένει στην πρόταση Τραμπ.

Η διπλωματία παραδίδει τα όπλα στα στρατηγικά όπλα με ότι σημαίνει αυτό και για την περιοχή μας.

Η Τουρκία φαίνεται να δημιουργεί εμπόδια σε μεγαλεπήβολους στοχευμένους σχεδιασμούς για αυτό πρέπει να υπερκεραστεί άπαξ δια παντός.

Μπορεί να φαίνεται η γείτονα χώρα να έχει τις πλάτες της Ρωσίας προς το παρόν αλλά αυτό δεν της δίνει κανένα εχέγγυο στα επερχόμενα σκληρά οικονομικά και άλλα αντίμετρα που θα λάβουν οι πρώην φίλοι και σύμμαχοι της με σκοπό να την « διαλύσουν ευγενικά»  , όπως μας τονίζει ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

Φαίνεται ολοκάθαρα πια , ποιος θα φάει κατακέφαλα την βαριοπούλα , μιας και είναι μόδα να εκτοξεύονται βαριοπούλες για να λύνονται διαφορές Βλ.

«Ο Οζτούρκ Γιλμάζ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κατέχει τουρκικά εδάφη -αναφερόμενος σε νησιά και βραχονησίδες του Αιγαίου–

«Θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι»

«Η Ελλάδα ας μην δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας με το να κατέχει τα δικά μας εδάφη εκεί. Ο Έλληνας υπουργός θα φάει καμιά βαριοπούλα στο κεφάλι εκεί που δεν το περιμένει» προσέθεσε.»

Οι ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ μας γνώριζαν ότι την βαριοπούλα θα την φάνε από εκεί που δεν το περιμένουν οι γείτονες νεοθωμανοί.

Για αυτό ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός έγγραφε:

«Είδα τη γαλανόλευκη να κυματίζει στη Μίλητο , στην Αλικαρνασσό και την ιαχή του γυρισμού, την άκουγαν μέχρι τη Λεμεσό…»

Αδελφοί μια δρασκελιά δρόμος έμεινε για την ΠΟΛΗ

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου