Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Η μεγάλη απάτη του δημόσιου χρέους που αλάφρυνε τα χρέη των τραπεζών. (Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)


Ο καλός φίλος και γνωστός οικονομολόγος Σπύρος Λαβδιώτης -υπέρμαχος της επαναφοράς της δραχμούλας– μου έστειλε μια συνοπτική ανάλυση με τίτλο: «Πως βαπτίστηκαν οι ζημιές των τραπεζών σε Δημόσιο Χρέος». Διαβάζεις και αγανακτείς. Διαβάζεις και απορείς και νιώθεις ηλίθιος μπροστά σ’ αυτό το όργιο που αλέθει λαόπατρίδαοικονομία και ηθική.

Από το οικονομικό αυτό αποκαλυπτικό ντοκουμέντο μεταφέρω μόνο τούτες τις αράδες και όποιος δεν είναι πολιτικός πίθηκος, θα καταλάβει το μέγεθος της πολιτικής προστυχιάς, των «ηγετών» που ψηφίζουν οι σάπιες λαϊκές μάζες.
Αντιγράφω: «Η μετονομασία του χρέους των ιδιωτικών τραπεζών σε δημόσιο χρέος και η μεταβίβαση του στους προϋπολογισμούς του κράτους αποτελεί μια από τις μελανές σελίδες της χρηματοπιστωτικής ιστορίας της Ελλάδας…»
Αυτή η πρόστυχη μετακύληση του χρέους των τραπεζών στις πλάτες του πεινασμένου λαού – καλά του κάνουν αφού το τραβά ο οργανισμός του – ανέρχεται στο αστρονομικό ποσόν των 238 δις ευρώμόνο στην περίοδο 2010 – 2012. (Αναλυτικά στοιχεία, με την παράθεση ειδικών νόμων και ποσών δείτε στην ιστοσελίδα του Σπύρου Λαβδίωτη, όπως τη διαβάζετε)
Ως προς τον γράφοντα, εδώ και χρόνια διατυπώνει την άποψη ότι: Δεν έχουμε κράτοςΔεν έχουμε ΔικαιοσύνηΔεν έχουμε λαό να διεκδικήσει ούτε την ελευθερία του ούτε την βιολογική του ύπαρξη. (βλ. τα άρθρα μου: «Ο δωσίλογος λαός» στα «Πολιτικά Θέματα» της 18-6-1993, και «Αυτόν το σάπιο λαό ποιος θα τον αγοράσει;», στα «Πολιτικά Θέματα» της 3-10-2003, - «Η μετάλλαξη των Ελλήνων και ο επερχόμενος εθνικός αφανισμός», στα «Πολιτικά Θέματα», της 7-12-2003 και: «Εισαγωγή λαού», στα ίδια, της 9-1-2004).
Οι πάντες στη σιωπήΤώρα ήρθε η ώρα της σκληρής πληρωμής!
Έρρωσο Λαβδιώτη!
 
Y.Γ. Μετά τη χάραξη αυτών των γραμμών, ο Λαβδιώτης διαπραγματευόμενος το θέμα «πως οι ζημιές των τραπεζών βαπτίστηκαν Δημόσιο χρέος», σε ομιλία του που έκανε στην ΕΣΗΕΑ, στις 14 Δεκεμβρίου, κατέθεσε και τους συγκεκριμένους νόμους και τα άρθρα τους και κατά τα ποσά των δις ευρώ, «που χορηγήθηκαν στις τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου μέχρι το 2012» και ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 238 δις και «υπερβαίνουν τώρα τα 250 δις» (οι αναφερόμενοι νόμοι ψηφίστηκαν στα χρόνια 2010-2012 από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.).
Από όσα γνωρίζει ο γράφων, πρώτη φορά στην οικονομική πολιτική των κρατών, οι πεινασμένοι κάνουν ελεημοσύνη στους τραπεζίτες με τόσα αστρονομικά ποσά!
 
Αθήνα 19/12/2017
 
Πολιτικές υποθήκες
Κ. Μαρξ: «Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδησή τουςαλλά αντίθετα το κοινωνικό τους είναι καθορίζει τη συνείδησή τους»
Πρόκειται για την μαρξική ερμηνεία της πολιτικής κωλοτούμπας, η οποία γίνεται στο έργο μου: «Η Κομμουνιστική Ουτοπία», εκδ. β΄ «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2013, σελ. 45 επ. στο κεφάλαιο: «Οι Τρόποι διαμόρφωσης της συνείδησης». Κλασσικό παράδειγμα οι χαιρετισμοί της αρχηγού του ‘’νέου’’ ΠΑΣΟΚ και του ‘’ΠΟΤΑΜΙΟΥ’’ στο συνέδριο της Ν.Δ.
ΓΓκεμπελς: «Με την προπαγάνδα πήραμε την εξουσίαμε την προπαγάνδα θα την κρατήσουμε».
Είναι η μέθοδος την οποία εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια, όλα τα εν Ελλάδι πολιτικά κόμματα, που ζουν και δρουν κάτω από τον αντιδημοκρατικό οδοστρωτήρα του εθνοκτόνου και κοινωνιοκτόνου λαϊκισμού. (Περισσότερα στο έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002, σελ. 48 επ. στο κεφάλαιο: «Η Προπαγάνδα στην αρχαιότητα και το σύγχρονο κόσμο»).
Δίδαγμα ιστορικό και πολιτικό: Πολιτικό κόμμα  χωρίς προπαγάνδα και λαϊκισμό δεν επιβιώνει και δε βλέπει εξουσία χωρίς απάτη.
Τα αντιθέτως λεγόμενα είναι διπλή απάτη.
Κλασσικό παράδειγμα ο αρχηγός της Ν.Δ. που υπόσχεται λύση όλων των προβλημάτων της Ελλάδας, χωρίς ντροπή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου