Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Η Αμφιλοχία τίμησε τον πολιούχο της και τα 150α γενέθλια από την ίδρυση του Ιερού Ναού Του!

http://e-maistros.gr/main/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84/Γενέθλια του πολιούχου υπό τη ποιμαντορία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
Μια ηγετική μορφή του σύγχρονου εκκλησιαστικού κόσμου και μετριοπαθής φωνή του ελληνικού αρχιερατείου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τίμησε με την παρουσία του την πόλη της Αμφιλοχίας.
Ο Μακαριώτατος ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής και του Σεβασμιώτατου μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά επισκέφτηκε την Αμφιλοχία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την ίδρυση του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της Αμφιλοχίας.
Ανήμερα του Αγίου Αντωνίου ο Ιερώνυμος και η συνοδεία του έφτασαν στην Αμφιλοχία όπου και παραβρέθηκαν
στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου του Β΄.και συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεου και Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Σήμερα, ανήμερα του Αγίου Αθανασίου, τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, Ιερουργούντος Του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β΄ και συνιερουργούντων των ανωτέρω Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών κ.κ. Ιερόθεου και κ.κ. Κοσμά σε εορταστική ατμόσφαιρα παρουσία ιερέων  των τοπικών ενοριών της περιοχής. Πλούσια ήταν και η προσέλευση τοπικής και περιφερειακής αρχής καθώς και βουλευτών του νομού.
Με το πέρας της ιερής ακολουθίας ακολούθησε λιτανεία της ιερής εικόνας του Αγίου Αθανασίου από την οδό Β. Καραπάνου έως την παραλία απ’όπου και η λιτανεία επέστρεψε στο ναό.
Την πανηγυρική θεία λειτουργία διαδέχτηκε η λαμπρή τελετή ανακήρυξης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ως επίτιμου δημότη Αμφιλοχίας στη δημαρχιακή αίθουσα τελετών όπου και προσφέρθηκε ως συμβολικό δώρο φιλίας στον Μακαριώτατο μια ελιά, χορηγία του συμπατριώτη καλλιτέχνη Άγγελου Παναγιωτίδη. Φυσικά η φιλοξενία του Αρχιεπισκόπου ολοκληρώθηκε με δεξίωση όλων των προσκεκλημένων που παραχώρησε η δημοτική αρχή στο restaurant «Αμβρακία».
Πλήθος πιστών της πόλης και των γύρω περιοχών αλλά και από όμορους νομούς επισκέφτηκαν την πόλη μας για να δουν από κοντά τον Μακαριώτατο και να πάρουν την ευλογία του. Η σημερινή μέρα είναι μια ξεχωριστή μέρα καθώς η παρουσία ενός σεβάσμιου άντρα της ορθόδοξης χριστιανοσύνης λάμπρυνε την πόλη μας και άφησε υποσχέσεις ότι η υποδοχή και φιλοξενία λαμπρών προσωπικοτήτων μπορεί να συνεχιστεί.
Δείτε πλούσιο Φωτορεπορτάζ:Μαρία Ζαβιτσάνου:
http://e-maistros.gr/main/%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου