Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Άφησαν τις δυσκολίες του «Μακεδονικού» και βρήκαν χρόνο να… αλλάξουν λάμπες στις ενορίες!

http://www.antinews.gr/action.read/kleidarotrupa/afisan-tis-duskolies-tou-makedonikou-kai-brikan-xrono-na-allaksoun-lampes-stis-enories/11.120679Αυτό που συμβαίνει με την Ιεραρχία της Ελλάδος ενδεχομένως να μην έχει προηγούμενο.
Σε μια χρονική στιγμή που το «Μακεδονικό» είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε μια περίοδο όπου ο Αρχιεπίσκοπος δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και πολλές φορές γίνεται η… Αριστερά του κυρίου Αλέξη Τσίπρα, βρίσκει χρόνο και για άλλες απίστευτες συζητήσεις.
Όπως αποκαλύπτει το Antinews, ήρθε σε συζήτηση στην Ιεραρχία, εν μέσω της θύελλας για το Σκοπιανό, πρόταση ορισμένων μέσα στην Εκκλησία, να φύγουν όλες οι ενορίες από τη ΔΕΗ και να παίρνουν ρεύμα από άλλη εταιρεία.
Κατά σύμπτωση από την εταιρεία Protergia του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου ο οποίος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ.
Δηλαδή ολόκληρη Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε και συστήνει να αλλάξουν οι ναοί πάροχο και δεν ασχολείται με το γεγονός ότι το συλλαλητήριο τους… άλλαξε τα φώτα.
Κάποιοι δηλαδή μέσα στην Εκκλησία για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε, πήγαν και διαπραγματεύτηκαν με ιδιώτη πάροχο ρεύματος και στη συνέχεια κατέθεσαν πρόταση στην Ιερά Σύνοδο προκειμένου οι ναοί και τα εκκλησιαστικά ιδρύματα να φύγουν από τη ΔΕΗ και να απολαύσουν το ρεύμα του καλού επιχειρηματία.
Εύγε στους μητροπολίτες και λοιπούς εκκλησιαστικούς φορείς που άφησαν τις δυσκολίες του «Μακεδονικού» και βρήκαν χρόνο να… αλλάξουν λάμπες στις ενορίες. Προφανώς, το γεγονός ότι οι περισσότεροι απείχαν από το συλλαλητήριο λόγω της εντολής που έδωσε ο Ιερώνυμος, να τους έδωσε τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να μελετήσουν τα τιμολόγια και να βρουν την… προσφορότερη λύση για το ρεύμα τους.
Και μάλλον δεν πέφτει λόγος στην κυβέρνηση και στο ελληνικό κράτος γενικότερα αν η Εκκλησία θέλει να φύγει από τη ΔΕΗ για τον ιδιώτη. Ο… πολυέλαιος να ανάβει φθηνά στο γάμο και όλα τα άλλα… εις το πυρ το εξώτερον.

Μάλλον κάποιοι στην Εκκλησία της Ελλάδος χρειάζεται να… αλλάξουν τα φώτα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου