Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ  (Νικόλαος Λ. Μωραίτης Ph.D.)

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION ( USA)
Claymont, Delaware 19703
U.S.A

www.professors-PhDs.com.
Www.professors-phds.com
. 19 Ιανουαρίου, 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για μακεδονια



ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:

ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Νικόλαος Λ. Μωραίτης Ph.D.



Είναι περιττό να τονιστεί ότι, ο αγώνας για την μη εκχώρηση της ιστορίας μας, της ταυτότητά μας, του πολιτισμού μας, της Μακεδονίας μας, είναι υπέρτατο εθνικό συμφέρον για εξασφάλιση της εθνικής μας ανεξαρτησίαςστις τόσο κρίσιμες στιγμές για το ‘Εθνος μας. Πρέπει να δώσουμε ένα αγώνα πανεθνικό και προς κάθε τατεύθυνση για την κατοχύρωση των εθνικών μας δικαίων και συμφερόντων. Πρέπει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός και ο απανταχού της Γης Ελληνισμός να θέσει σαν στόχο την όχι παραχώρηση της ιστορικής ονομασίας, της ταυτότητας και της γλώσσας. Για να γίνει όμως αυτό πραγματικότητα χρειάζεται η καθολική κινητοποίηση όλων μας. Και για να επιτευχθεί η κινητοποίηση, πρέπει η ελληνική κοινωνία να προσέξει να μην την παγιδέυσουν με ελλειματικές αναλύσεις, με ανορθολογικές αποφάσεις και με κοντόφθαλμες ετιμήσεις για τηνπεριφερειακή πολιτική. Δηλαδή, να μην δεχτεί ο λαός να τον αποκλείσουναπό τη διαδικασία λήψεως της εθνικής αυτής απόφασης εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με απλή η σύνθετη ονομασία. Και η συμμετοχή του λαού για την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας είναι το δημοψήφισμα για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Συγχρόνως, η Ελληνική Αντριπροσωπεία πρέπει να διαπραγματευτεί με μια λύση επ’ ωφελεία του εθνικού μας συμφέροντος διότι οι συνθήκες προσφέρονται για να επωφεληθούμε από τις νέες εξελίξεις. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να επιτύχουμε μια επωφελή για την πατρίδα λύση. Θα πρέπει να παραμένουμε άγρυπνοι φρουροί της Πατρίδος μας. Και τώρα που μας χρειάζεται πρέπει να δώσουμε ο καθένας από εμάς το παρόν γιατί η παραχώρηση της ιστορικής ονομασίας είναι το κίνητρο του ολέθρου που έρχεται.

Δεν υπάρχουν περιθώρεια για αυταπάτες. Χρειάζεται συσπείρωση και σωστή κινητοποίηση όλων των δυνάμεων που διαθέτουμε, γιατί οι καιροί είναι πολύ κρίσιμοι. 

Ας σημειωθεί πως όλοι γνωρίζουμε ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική από καταβολής αιώνων. Δεν υπεισέρχομαι σε ιστορικές λεπτομέριες γιατί το θέμα το έχουν καλύψει αξιόλογοι ιστοριολόγοι. Αλλά, το ότι η Μακεδονία είναι ελληνική το καταματρυρούν τα ελληνόφωνα φύλα γύρω στα 2200-2100 π.χ., το διαπιστώνει η εθνολογική γλωσσική προέλευση των Μακεδόνων κατά τον 7ο-6ο αιώνα π.χ., το καταγράφει η Βυζαντινή περίοδος που έρχονται στην μακεδονική περιοχή διάφορες ομάδες Σλάβων, όπως οι: “Στρυμωνίτες, οι Σαγουδάτοι, οι Δρογουβίτες, που δημιουργούν τις λεγόμενες “Σκλαβηνίες νησίδες”. Κατόπιν, άρχισε ο ελληνοβουλγαρικός ανταγωνισμός για την επικράτηση στη Μακεδονία, όταν ιδρύθηκε η Βουλγαρική Εξαρχία το 1870. Μετά έχουμε τον ελληνικό Μακεδονικό Αγώνα από το 1904 έως το 1908.  Και κατόπιν, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, με τη ρήξη Στάλιν-Τίτο, η πρώην Γιουγκοσλαβίαπροσπαθεί να καθιερώσει την αναγνώριση  “μακεδονικού” έθνους, της γλώσσας του και της ιστορίας του. ‘Ετσι, έχουμε από πλευράς Σκοπίων, παραχάραξη της ιστορίας και της κληρονομιάς του Ελληνικού πολιτισμού της Μακεδονίας, του αλυτρωτισμού και εδαφικές διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Πράγματι, ποτέ και καμια πηγή δεν αναφέρει ύπαρξη “μακεδονικού”έθνους, η μακεδονικής γλώσσας όπως υποκλέπτουν τα Σκόπια. Η γλώσσα που μιλούσαν οι σλαβόφωνοι κάτοικοι της περιχής ήταν μια ιδιωματική μορφή της βουλγαρικής. Τα αρχαιολογικά ευρήματα, η ελληνική ιστοριογραφία, οι επίσημοι χάρτες της “Vardaska” όλων των εποχών, ο χάρτης της πρώην Γιουγκοσλαβίας του 1937 ομιλούν αφ’ εαυτού, αλλά και οι ξένες διπλωματικές πηγές σε χρόνο ανύποπτο αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Εντούτοις, μερικά από τα προπαγανδιστικά μέσα που χρησιμοποιούν τα Σκόπια για να επιβάλλουν τις απόψεις τους εναντίον της Ελλάδας είναι τα ακόλουθα: ‘Εχουν κινηθεί διεθνώς για να γίνει μια αναγνώριση και γενική αποδοχή του “μακεδονικού” έθνους, της γλώσσας του και της ιστορίας του. Γι’ αυτό οργανώνουν διεθνή επιστημονικά συνέδρια, κάνουν μορφωτικές συμφωνίες με όλες τις χώρες, ιδρύουν λεκτοράτα “μακεδονικής” γλώσσας σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό, ομιλίες σε Πανεπιστήμια διεθνώς, κάνουνμεγάλη εκδοτική δραστηριότητα προπαγάντας, και οργανώνουν διεθνή επιστημονικά συνέδρια, περιοδεύουσες εκθέσεις,  έντυπα, και κάνουν και προφορική ενημέρωση.  ‘Ολη αυτή η κίνηση των Σκοπίων είναι για μια  διεθνή αναγνώρισης του ¨μακεδονικού” έθνους, και να εκμηδενίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

Φυσικά, όλη η προπαγάντα τους είναι επιθετική διότι μιλούν για “μακεδονική μειονότητα” στην Ελλάδα και ζητούν, κατά καιρούς, παροχή μειονοτικών δικαιωμάτων. Μεθοδευμένη είναι η παραχάραξη που κάνουν της ιστορίας της Μακεδονίας. Η πολιτική των Σκοπίων έναντι της Ελλάδος έχει όλα τα στοιχεία του αλυτρωτισμού.

Είναι χρήσιμο να τονιστεί επίσης ότι από αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα, πως τρείς Σκοπιανοί που διήλθαν από την πόλη του Αγίου Φραγκίσκου, προερχόμενοι από την πόλη του Σικάγου, συζήτησαν με ομογενείς το “Μακεδονικό”. 

Ο διάλογος της συζητήσεώς τους έχει ως ακολούθως: 

Είμαστε Μακεδόνες της κατεχομένης από τους ‘Ελληνες, και Βουλγάρους Μακεδονίας”. 

Και συνεχίζουν: «Κάνουμε διεξαγωγή αγώνος για την απελευθέρωση της υπό των Ελλήνων κατεχομένης Μακεδονίας, με επίκεντρο την πόλη της Θεσσαλονίκης». Είναι απαραίτητο να επισημανθεί ότι αυτό είναι καταγεγραμμένο και στο σύνταγμά τους. Επιπλέον, διδάσκουν και στα σχολεία τους ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσά τους.

Επίσης λένε ότι, «η προσοχή μας είναι στραμμένει πρώτα στην Ελληνική Μακεδονία και αφού επιτευχθεί η απελευθέρωσή της, στη συνέχεια, θα στραφούμε προς την βουλγαρία». «‘Εχουμε να ξεκαθαρίσουμε παλιούς λογαριασμούς με τους ‘Ελληνες, διότι μας προξένησαν μεγάλη ζημιά διά μέσου της ιστορίας». 

Κατόπιν συμπληρώνουν: «‘Ηδη, έχει τεθεί σε λειτουργία ολόκληρος μηχανισμός για την κινητοποίηση του αγώνος αυτού. Οι προσπάθειές μας μάλιστα εντείνονται μέχρι και στην κατεχομένη από τους Αλβανούς Βόρειο ‘Ηπειρο, της οποίας οι κάτοικοι είναι Σλαβομακεδόνες και δεν έχουν καμμιά σχέση με την Ελλάδα. ‘Ενας από τους σημερινούς στόχους μας είναι και η απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου, και ως προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν δικά μας στοιχεία στην ‘Ηπειρο της σημερινής Ελλάδος, που υποκινούν ένοπλο αγώνα κατά της Αλβανίας».

Και σε ερώτηση: «αν υποθέσουμε, ότι απελευθερώθηκε η Βόρειος ‘Ηπειρος, τι θα απογίνει τελικά»; Απαντούν: «Θα προσαρτισθεί εκεί που ανήκει, δηλαδή στο νέο Μακεδονικό κράτος, που σκοπεύουμε να συστήσουμε».

Από τα παραπάνω, εισηγούμαι την αξιολόγηση των πληροφοριών αυτών και ιδιαίτερα του σημείου εκείνου της συσχετίσεως του «Βορειοηπειρωτικού» με το «Μακεδονικό», σε σημείο μάλιστα που να μιλούν  και για ένοπλο αγώνα κατά της Αλβανίας, διά της Ηπείρου. Αλλά, και εδώ παρατηρείται ο αλυτρωτισμός τους.

Συγχρόνως, οι Αμερικανοί, λόγο των στρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή ασχολούνται κατά κόρον και σε υπερβολικό και σκανδαλώδη βαθμό για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της Βαλκανικής με τις πιό απίθανες λεπτομέριες, για την τύχη των διαφόρων «δημοκρατιών», για την τύχη του Κόσοβο, για το «μακεδονικό», για τις δραστηριότητες του μουσουλμανικού στοιχείου κ.λ.π. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέρχονται τα πάντα, προκειμένου να πετύχουν στο στόχο τους, που αποβλέπει στον έλεγχο της περιοχής και της δημιουργίας νέου ισχύος. Μέσα στην στρατηγική της περιοχής αυτής, που έχουν σχεδιάσει, απεικονίζεται ανάγλυφη η τακτική για την παραχώρηση του ονόματος της ιστορικής ονομασίας, που απειλεί την Ελλάδα.

Για εμάς, η επιτυχία στη μεγάλη μας εθνική αποστολή και υπέρτατη υποχρέωση έναντι της Πολιτείας αυτή τη στιγμή είναι : Να την διασφαλίσουμε άγρυπνα από αυτή την εξωτερική επιβουλή.

Είναι μέγα το βάρος της ευθύνης, που πρέπει να αναλάβουμε, κάτω μάλιστα από τις πλέον  δύσκολες και αντίξοες, συνθήκες, αφού, μεταξύ των άλλων, οι σλάβοι ίστανται πάντα απειλητικοί προσπαθόντας να πραγματοποιήσουν το αιώνιο σχέδιό τους, να βρουν διέξοδο δια της Θεσσαλονίκης, στον Θερμαικό και προς την Μεσόγειο. Αυτές οι σλαβικές διεκδικήσεις είναι που υποκινούν για την αλυτρωτική ονομασία «Μακεδονία» που υποκλέπτουντην ελληνική ιστορία, την γλώσσα και την εθνότητα. Πιστεύω, όμως, πως με τις εθνικές ευαισθησίες που διαθέτει ο λαός μας, την αγάπη προς την Πατρίδα, θα φέρει σε αίσιο πέρας την λύση του σκοπιανού υπέρ των ελληνικών συμφερόντων μόνον δια μέσου δημοψηφίσματος, που θα πεί ο λαός όχι τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία». 

Εύχομαι, ολόψυχα, ο μεγάλος Θεός της Ελλάδος και σύσσωμος ο Λαός να πάρουμε απόφαση έτσι, ώστε, ν’ αφήσουμε στα παιδιά μας μιά ΕΛΛΑΔΑ ακέραιη γεωγραφικά και ανεξάρτητη. Η εθνική επιβίωση αποτελεί την μοναδική εγγύηση. Η επιβίωσή μας απαιτεί να μην μπεί στο ΝΑΤΟ μια χώρα με σύνθετη ονομασία που θα χαρακτηρίσει την εθνότητά του και την γλώσσα του «Μακεδονική», γιατί σε συνεργασία με την Τουρκία, μέσα στο ΝΑΤΟ, θα δημιουργήσουν προβλήματα αλυτρωτισμού, υπονομεύσεις της ελληνικής ιστορίας, υπαρκτές ή και ανύπαρκτες μειονότητες που θα χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για να προβληθούν εδαφικές διεκδικήσεις, ακόμη και επί της Μακεδονίας.

Πρέπει να Διατηρήσουμε την εθνική ασφάλεια και το εθνικό συμφέρον με συνέπεια, αυταπάρνηση, αγωνιστηκότητα και εθνικό πάθος. Ο εθνικός μας αγώνας θα χρωματίσει την ιδιαιτερότητα για την διατήρηση της Μακεδονίας. Παρά την απαράδεκτη αυτή σκοπιανή πολιτική, με την συμπαράσταση μάλιστα μεγάλων δυνάμεων, κυρίως δε των Ηνωμένων Πολιτειών, εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προτάξουμε ένα μεγάλο όχι σε εκείνα τα πονηρά σχέδια απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, επειδή πιστεύουμε στο αμετάβλητο  στόχο μας, ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Και τη θέση αυτή δεν πρέπει να την μεταβάλουμαι. Πρέπει να παραδώσουμε αυτή την σκητάλη και την παρακαταθήκη στα παιδιά μας, που εύχομαι να την τηρήσουν αμόλυντη και αλλοίωτη, όπως ακριβώς επιτάσσει το εθνικό συμφέρον της Πατρίδας.

Η απόφασή μας στο όχι τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με σύνθετη ονομασία, που εκχωρεί την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας σε έναν σλαβικό λαό, αποτελεί εθνική επιταγή και αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο όλων εκείνων, που υπονομεύονται αυτή καθ’ αυτή την υπόταξη της Μακεδονίας.
 

Νικόλαος Λ. Μωραίτης. Ph.D.
Διεθνείς Σχέσεις-Συγκριτική πολιτική-
Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ. 
Καλιφόρνια, U.S.A. Ιανουάριος 2018

Member of International Hellenic Association (USA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου