Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Γιατί οι 3 μάρτυρες της NOVARTIS κινδυνεύουν να έχουν την τύχη του Τσαλικίδη ή του Ζαχόπουλου!

https://kourdistoportocali.com/news-desk/giati-3-martyres-tis-novartis-kindynevoun-na-echoun-tin-tychi-tou-tsalikidi-tou-zachopoulou/


ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

Δραματικές εξελίξεις


S.O.S! Κινδυνεύει η ζωή των 3 μαρτύρων της υπόθεσης NOVARTIS μετά τις τελευταίες συγκλονιστικές εξελίξεις. Κινδυνεύουν δηλαδή να έχουν την τύχη του νεαρού στελέχους της VODAFONE Κωνσταντίνου Τσαλικίδη.

Ο Τσαλικίδης βρέθηκε νεκρός όταν έπεσε πάνω στο εγχώριο και εισαγόμενο παρακράτος των παρακαλουθήσεων. Kινδυνεύουν επίσης να οδηγηθούν σε απόφαση να θέσουν τέρμα στη ζωή τους όπως ο Ζαχόπουλος (και σ’ αυτή την υπόθεση μοιραίος ο ρόλος του ονόματος Καραμανλή) καθώς κάποιοι τους άφησαν απροστάτευτους!
Από τον Bασίλη Μπόνιο
Γιατί κινδυνεύουν οι 3 μάρτυρες της NOVARTIS που εμπλέκουν 2 πρώην πρωθυπουργούς και καμμιά δεκαριά πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής;
Κινδυνεύουν γιατί εκείνοι που πήραν (ή καθοδήγησαν) τις μαρτυρίες τους δεν ακολούθησαν τις νόμιμες διαδικασίες.
Για το παράτυπο των διαδικασιών κάνουν λόγο ήδη οι κ.κ. Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Αθανασίου oι οποίοι υπογραμμίζουν ότι δεν υφίσταται η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ( «προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.
Πιο αναλυτικά ο Βενιζέλος με επιστολή του στον πλουμιστό πρόεδρο της Βουλής Βούτση, ζητεί:
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Κύριο Ν. Βούτση
Κύριε Πρόεδρε,
στη δικογραφία της υπόθεσης Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή και αντίγραφο της οποίας μας χορηγήσατε δεν περιλαμβάνονται τα ακόλουθα απολύτως κρίσιμα έγγραφα:
Πρώτον, η κατά το άρθρο 45 Β του ΚΠΔ πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς για τον χαρακτηρισμό των τριών μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος ( «προστατευομένων») ούτε η αναγκαία εγκριτική πράξη του Αντεισαγγελέα του ΑΠ που εποπτεύει το έργο των εισαγγελέων διαφθοράς.
Δεύτερον, τα έγγραφα των ελληνικών εισαγγελικών αρχών που εστάλησαν απευθείας ή δια του Υπουργείου Δικαιοσύνης προς τις αρχές των ΗΠΑ και επί των οποίων οι αμερικανικές αρχές απάντησαν με το από 23 Ιανουαρίου 2018 Case File NK-2057320 s. 152 έγγραφο τους. Παρότι στο έγγραφο των αμερικανικών αρχών δεν αναφέρεται το όνομα μου, αυτό περιελήφθη στον φάκελο.
Παρακαλώ να ζητήσετε τα παραπάνω έγγραφα ώστε να τεθούν στον φάκελο που θα αξιολογήσουν οι βουλευτές για τις επόμενες ενέργειες τους κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Τα έγγραφα αυτά είναι κρίσιμα στην παρούσα φάση, πριν την τυχόν εισαγωγή του θέματος στην Ολομέλεια. Η δε μη συμπερίληψη των εγγράφων αυτών στη δικογραφία θέτει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας.
Με εκτίμηση
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, υπογραμμίζει ότι δεν υπήρχε διάταξη για τους «προστατευόμενους μάρτυρες» με αποτέλεσμα η Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη να είναι υποχρεωμένη να αποκαλύψει άμεσα τα ονόματα των «προστατευόμενων μαρτύρων».
Ειδικότερα, ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που εποπτεύει την ανάκριση για την υπόθεση της Novartis, δεν είχε δώσει την απαιτούμενη άδεια προκειμένου να τεθούν σε καθεστώς προστασίας οι τρεις μάρτυρες που έχουν προχωρήσει σε σειρά καταθέσεων.
Στο μεταξύ μηνυτήρια αναφορά κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων, όπως τους αποκάλεσε, της υπόθεσης της Novartis, ανακοινώσε ότι θα καταθέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε παράλληλα από τον Άρειο Πάγο να άρει το καθεστώς προστασίας τους.
«Αν δεν αποκατασταθεί η νομιμότητα θα φέρω το ζήτημα στο σύνολο των θεσμών για να αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα» προειδοποίησε  ο έλληνας επίτροπος Μετανάστευσης, και πρώην υπουργός Υγείας. «Κανένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, και καμία σκευωρία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν θα αφήσω να ρίξει σκιά στο πρόσωπό μου» διεμήνυσε.
Ο επίτροπος έκανε λόγο για καθοδηγούμενη ψευδορκία, για πολιτική σκευωρία και για μια σκοτεινή υπόθεση, που βαραίνει ως σκιά την κοινωνία, υπονομεύει τη Δημοκρατία και την αξιοπρέπεια των πολιτικών προσώπων.
Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα δηλώσει οργισμένος για τον μάρτυρα (αλλά και τους υποβολείς του;)>
«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα»
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Απλά ότι ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους μάρτυρες και όσους τυχόν τους χρησιμοποίησαν. Πως είναι δυνατόν οι συγκεκριμένοι “προστατευόμενοι” μάρτυρες να αντέξουν τέτοια πίεση και ποιος να τους προστατέψει στην Κολομβία των Βαλκανίων. Οσοι τυχόν τους εξανάγκασαν να πουν και ψέμματα ανάμεσα στις καταθέσεις τους θα προσπαθήσουν να σώσουν τον κώλο τους από την φυλακή-πράγμα πολύ δύσκολο με τέτοια οργή που έχουν προκαλέσει σε ισχυρούς πολιτικούς αντιπάλους τους.
Αρα το πιο πιθανό είναι οι “προστατευόμενοι” να έχουν την τύχη του Τσαλικίδη, ή του Ζαχόπουλου ή του στελέχους της ίδιας εταιρίας που αποπειράθηκε να φουντάρει από το Χίλτον.
Κάποιοι ρίσκαραν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα…
Τι ήταν αυτό που έκανε έξαλλο τον Αβραμόπουλο πέρα από τις εικασίες του μάρτυρα; Μα η αναφορά του ότι ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε (!!!!!!!) τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία!!!
Σημειώναμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Mιλάμε για εκτέλεση εν ψυχρώ του Δημήτρη Αβραμόπουλου την στιγμή που αθωώνουν προκλητικά τον Κώστα Καραμανλή, τον οξυδερκή των ταβερνοκυνηγό. Μιλάμε ότι έχει στηθεί ολόκληρος μηχανισμός όπως προκύπτει από τις καταθέσεις.
Ο μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» κάνοντας και πολιτικό σχόλιο καταθέτει:
-Η Νοβάρτις την περίοδο 2008-2009 είχε εμβόλια για το H1N1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας  μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ του κινδύνου της πανδημίας στην μέγιστη βαθμίδα πέντε. Με τον ανωτέρο τρόπο ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε (!!!!!!!) τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της.
Tελικά όλοι σχεδόν οι υπουργοί του παρέσυραν αυτή την αθώα παιδούλα στον δρόμο του κακού και της αμαρτίας: O Σουφλιάς, ο Αλογοσκούφης, ο Παυλόπουλος, ο Ζαχόπουλος, η Κοκκινοσκουφίτσα…
Εκείνος ήτο απλά παρατηρητής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου