Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Μόλις 40 λεπτά χρειάζονται οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από την Κριμαία για να φτάσουν στο αεροδρόμιο Ερντογάν και 20 λεπτά από εκεί για την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ- ΠΟΛΗ.

http://epanastasilae.blogspot.gr/2018/02/40-20.html
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΜΑΤΙΑ στις εγγύς ημέρες «μια ώρα το ταξίδι της ιστορίας από την Κριμαία μέχρι την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Δεν είναι και τόσο μακρινό αυτό το σενάριο εν όψει των μεγάλων πολεμικών ανατροπών που πρόκειται  να επισυμβούν  από ώρα σε ώρα στα τεκταινόμενα του μετώπου Συρίας - Ιράν – Λιβάνου – ΑΟΖ Κύπρου , προκλήσεις στο Αιγαίο  που καθιστούν πλέον ευάλωτη την πρόσφατη δήθεν συμμαχία Ρωσίας – Τουρκίας .
Όμως παλαιότερα υπήρχε έντονος ο προβληματισμός στα λεγόμενα και στα γραφόμενα των Αγίων Πατέρων μας.

Πως θα κατορθώσουν οι Ρώσοι με μαζική εισβολή μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων τους να καταλάβουν αστραπιαία τα κρίσιμα για αυτούς ΣΤΕΝΑ και την Κωνσταντινούπολη;

Το ερώτημα άρχισε να δίδει δειλά – δειλά τις απαντήσεις του , όταν είδαμε την αστραπιαία επέμβαση των Ρώσων καταδρομέων των περίφημων Spetsnaz και των αλεξιπτωτιστών VDV στην Κριμαία το 2014.

Έκτοτε η  Ελληνιστική χερσόνησος της Ταυρίδος έγινε το Ρωσικό  μπαλκόνι που βλέπει δια μέσου της Μαύρης Θάλασσας εγγύτερα τα στρατηγικά Στενά του Βοσπόρου.

Την συνολική απάντηση στο παραπάνω ερώτημα την λάβαμε μόλις πριν λίγες μέρες βοηθούντος του προέδρου κ. Ερντογάν που έχει ήδη ετοιμάσει ένα τεραστίων διαστάσεων φαραωνικό αεροδρόμιο απέναντι ακριβώς από την χερσόνησο της Κριμαίας στην αμμουδερή ακτογραμμή της Ανατολικής Θράκης που βρέχεται από την Μαύρη Θάλασσα.

«Τέλη Οκτωβρίου θα λειτουργήσει το νέο, φαραωνικό, αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης [εικόνες]

Το τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, θα λειτουργήσει στις 29 Οκτωβρίου 2018, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν, που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, ποσοστό 80% του κατασκευαστικού έργου του αεροδρομίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι θα είναι ένα αεροδρόμιο, από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, σχεδιασμένο με τρόπο που να καλύπτει την διαρκώς αυξανόμενη διακίνηση των επιβατών.

Το αεροδρόμιο, του οποίου το κόστος έφθασε τα 11 δισ. δολάρια στοχεύει να γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο και να πάρει τα πρωτεία από αυτό της Ατλάντας. 

Το  αεροδρόμιο φημολογείται ότι θα ονομαστεί «Ερντογάν»

Ειδικοί λένε ότι ο Ερντογάν ελπίζει πως  με το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα εξασφαλίσει όχι μόνο την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη θέση του ως ο σημαντικότερος ηγέτης της Τουρκίας, από την ίδρυση της σύγχρονης Δημοκρατίας. «Αγαπά τα μεγάλα έργα του και το αεροδρόμιο είναι ίσως το πιο μεγάλο», δήλωσε ο Νάιγκερ Ρέντελ, αναλυτής της Medley Global Advisors στο Λονδίνο. «Του επιτρέπει να δείξει ότι εκπληρώνει τις υποσχέσεις του, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθεί να επεκτείνει τις εξουσίες του», πρόσθεσε.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο 

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα έχει το μεγαλύτερο ενιαίο κτίριο τερματικού σταθμού στον κόσμο, έκτασης 1,3 εκατ. τετραγωνικών μέτρων (και αυτός θα είναι μόνο ο κεντρικός τερματικός σταθμός γιατί θα κατασκευαστούν ακόμη δύο), ικανό να εξυπηρετεί 90 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 150 εκατομμύρια, όταν προστεθούν περισσότεροι τερματικοί σταθμοί αλλά ακόμη και τα 200 εκατ. στο μέλλον μετά από επεκτάσεις. 

Οι αφορολόγητες και εμπορικές περιοχές καλύπτουν περισσότερα από μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα – πάνω από 10 γήπεδα ποδοσφαίρου – και υπάρχουν ζώνες αποσκευών έκτασης 26 μιλίων, ικανές να παραδίδουν σχεδόν 30.000 αποσκευές την ώρα.

Συνολικά θα διαθέτει έξι αεροδιαδρόμους, από όπου θα απογειώνονται και θα προσγειώνονται αεροσκάφη από και προς 350 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. 

Το νέο αεροδρόμιο βρίσκεται στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην ευρωπαϊκή πλευρά της Τουρκίας, 22 μίλια έξω από την Κωνσταντινούπολη.» iefimerida.gr 10 Φεβρουαρίου 2018

Φυσικά αν τα πράγματα σφίξουν στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου –ΑΙΓΑΙΟΥ – Κύπρου – Συρίας – Λιβάνου  διώρυγα του Σουέζ τότε θα είναι πολύ εύκολο στους έτοιμους ήδη τεράστιους αεροδιαδρόμους του ανωτέρω αεροδρομίου να αποβιβάζονται και όχι μόνο Ρώσοι τουρίστες αλλά ειδικές δυνάμεις με συγκεκριμένη αποστολή για την διασφάλιση των στρατηγικών ρωσικών συμφερόντων.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: «οι Ρώσοι θα κατέβουν στα ΣΤΕΝΑ για τα δικά τους συμφέροντα»

Με τι θα κατέβουν και πως θα κατέβουν;

Φυσικά όχι σαν τουρίστες αλλά…

«Οι Ρώσοι διαθέτουν 4 Μεραρχίες των 2 συνταγμάτων με 6.000 άνδρες συνολική δύναμη η κάθε μία, 5 ανεξάρτητες ταξιαρχίες, ένα αεραποβατικό σύνταγμα πυροβολικού και ένα σύνταγμα διαβιβάσεων.

Ο ατομικός και ομαδικός τους φορητός οπλισμός ποικίλει με μεγάλη γκάμα διαφόρων διαμετρημάτων.

Οι αποστολές τους είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες με αυτές των αεραποβατικών στρατευμάτων όλων των χωρών: Υπερκέραση απ' αέρος, κατάληψη εδαφών τακτικής σημασίας και διατήρησή τους μέχρι τη συννένωση με άλλες επίγειες δυνάμεις.

Αποτελούν μια ταχυκίνητη δύναμη αυξημένης ετοιμότητας που μέσα σε λίγες ώρες μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε μέσα στην εμβέλεια των αεροπορικών τους μέσων. Όπως όλοι οι αλεξιπτωτιστές δεσμεύονται από την ΔΜ (Διοικητική Μέριμνα) έχοντας επάρκεια και αυτοδυναμία για μερικές ημέρες μόνο, χωρίς ανεφοδιασμό.

Αρκετοί απ' αυτούς πρέπει να βρίσκονται στην Κριμαία τώρα.»

Ανιχνευτής  ΔΕΥΤΈΡΑ, 31 ΜΑΡΤΊΟΥ 2014

Ως φορείς της τεράστιας δύναμης θα είναι τα μεταφορικά αεροσκάφη lyushin Il-76 και από αεροσκάφη An-26, An-2 και ελικόπτερα Mi-8.

Μάλιστα έχουν και εξαιρετικές δυνατότητες να μεταφέρουν πολλά…

«Έναν μικρό φουσκωτό ναό με εικόνες, άμφια και ιερά σκεύη μπορούν να μεταφέρουν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές-κομάντο στο μέτωπο, αποκαλύπτει
ρεπορτάζ του Ria Novosti.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος, όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ, έριξε τους αλεξιπτωτιστές, νοτίως της Μόσχας, όπου διεξάγονταν στρατιωτικές ασκήσεις.

Μεταξύ των αλεξιπτωτιστών είναι ιερείς οι οποίοι έστησαν στη συνεχεία ένα πλήρη, φορητό ναό, για να τελεστεί λειτουργία.
Τα κιβώτια με το υλικό γράφουν αρκετά ευδιάκριτα «Πατριαρχείο Μόσχας»… http://www.diakonima.gr/10 Απριλίου 2013

Βίντεο από την δράση και την εκπαίδευση των Ρώσων καταδρομέων των περίφημων Spetsnaz και των αλεξιπτωτιστών VDV που αποτελούν καιι το μακρύ χέρι της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος.


ВДВ • Воздушно-десантные войска России • Russian Airborne Troops

Οι τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ανά πάσα στιγμή οι Ρώσοι έχουν την δυνατότητα να βρεθούν έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μόλις σε μια ώρα και για αυτό ασχολούνται με τις Προφητείες των Πατέρων της Ορθοδοξίας περισσότερο από το κανονικό με το φόβο ότι ανά πάσαν στιγμή μπορούν να επαληθευθούν.

Κατά τα άλλα το παίζουν τζάμπα μάγκες στο ΑΙΓΑΙΟ και πρόσφατα στην ΚΥΠΡΟ.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου