Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Ο λαός δεν αγνοείται!!!

Φωτο: Skai.gr
Οι περισσότερες κυβερνήσεις των τελευταίων 40 ετών είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Όλες τους ζούσαν σε χρυσά κλουβιά, σε κάστρα χωρίς παράθυρα, απομονωμένες από την κοινωνία, από τους πολίτες.
Ούτε να «μυρίσουν» την αίσθηση που πλανάται στη χώρα δεν μπορούσαν.
Παραγεμισμένοι από το χρήμα, από την εξουσία, την περιφρόνηση για τους πολίτες και την προσωπική αλαζονεία, όλοι οι πρωθυπουργοί έπεσαν ακριβώς γιατί δεν μπορούσαν να έχουν επαφή με τους πολίτες.
Από αυτό το κακό ριζικό δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και η πιο αλαζονική απ’ όλες κυβέρνηση. Δεν θα μπορούσε να μην πέσει κι αυτή σύντομα με πάταγο ακριβώς επειδή δεν βλέπει πέρα από την αυλή του Μαξίμου.
Μόνο τις ανακοινώσεις του γνωστού… καρτερικού ανθρώπου του Τσίπρα αλλά και τη μνημειώδη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών να διαβάσει κανείς και θα καταλάβει δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνα προκλητικοί, δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς θέλει ο κόσμος και πώς θα σηκωθούν να φύγουν στην ώρα τους χωρίς να τους πετάξουν με τις κλωτσιές.
Το δεύτερο είναι ότι για ακόμη μια φορά προσπαθούν να βγάλουν τρελούς τους Έλληνες πολίτες. Να απαξιώσουν τη διαμαρτυρία τους, να χαλκιδεύσουν το μήνυμά τους, να υποβαθμίσουν το γεγονός ότι συντριπτικά ο λαός λέει όχι στα σχέδια της κυβέρνησης για το «Μακεδονικό».
Οι ανακοινώσεις δείχνουν μια ανακούφιση γιατί ο κόσμος μπορεί να μην ήταν 1,5 εκατ. αλλά 1 εκατομμύριο. Λες και η πατρίδα πρέπει να μετριέται με τα νούμερα. Αλλά κι έτσι να είναι, το ξαναγράψαμε. Αν τολμά ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς ας πάνε σε δημοψήφισμα. Τους προκάλεσε ο 93χρονος Μίκης, τους χαρακτήρισε επικίνδυνους αριστερόστροφους φασίστες.
Μπορούν, λοιπόν, οι αριστερόστροφοι φασίστες να αγνοήσουν τον κόσμο που δε θέλει να ξεπουληθεί το όνομα Μακεδονία;
Τα trolls του ΣΥΡΙΖΑ έπιασαν δουλειά από χθες το απόγευμα. Με 0,60 ευρώ είναι εύκολο να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα. Ας ρίξει κανείς μια ματιά στα social media και θα καταλάβει τη γραμμή που έχουν πάρει. «Κανένα μήνυμα δεν στάλθηκε, η πλατεία ήταν άδεια, ο κόσμος ήταν λιγότερος από εκείνον στο δημοψήφισμα του «όχι», δεν έγινε κανένας σεισμός στο Σύνταγμα» και άλλα τέτοια όμορφα.
Έτσι θα πάμε από εδώ και στο εξής, να είστε σίγουροι. Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς θα διαπραγματεύονται Γκόρνα ή Νόβα, χωρίς την λαϊκή νομιμοποίηση και ταυτόχρονα η προπαγάνδα θα λέει ότι ο κόσμος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Αλλά θα πρέπει να πούμε και ορισμένες αλήθειες.
Η πρώτη είναι αυτή που επισημάναμε πριν από μερικές ημέρες. Ότι τα κόμματα, ειδικά η Νέα Δημοκρατία, δεν υιοθέτησαν με θέρμη το συλλαλητήριο. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δημοσιότητα κέρδισε ο Μίκης, ο Πατούλης και ο Κασιμάτης ενώ η ΝΔ διασώθηκε μόνο με την παρουσία του Σαμαρά και την αποθέωσηπου γνώρισε. Το πατριωτικό κόμμα της ΝΔ απουσίαζε επί της ουσίας φοβούμενη μην τους πει εθνικιστές η αριστερή προπαγάνδα.
Η δεύτερη είναι ότι στη μεγάλη αυτή συγκέντρωση υπήρξε μια πανσπερμία ανθρώπων. Από γραφικούς μέχρι φασίστες. Κι από νοικοκύρηδες, οικογενειάρχες με αγνή αγάπη για την πατρίδα μέχρι χρυσαυγιτάκια και αριστερούς μπαχαλάκηδες. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, και ειδικά όταν τα κόμματα και οι κοινωνικοί φορείς τρέμουν να αποτελέσουν ομπρέλα για τα συλλαλητήρια. Στη χθεσινή συγκέντρωση δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να εμφανιστούν γνωστά και άγνωστα ακροδεξιά μπουμπούκια που πουλάνε πατριωτισμό με την οκά.
Η τρίτη αλήθεια είναι ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε το πολιτικό σύστημα γενικότερα δείχνουν να αντιλαμβάνονται ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει για να πάει μπροστά. Πρέπει να πάψουν π.χ. να ενοχοποιούνται όσοι τολμούν να κρατάνε μια ελληνική σημαία ή όσοι τολμούν να λένε ένα πατριωτικό σύνθημα. Η αγάπη για τη χώρα που στο εξωτερικό είναι φυσιολογική εδώ στην Ελλάδα είναι περίπου έγκλημα.
Η τέταρτη αλήθεια είναι ότι τίποτε δεν είναι ίδιο μετά τα χθεσινά. Όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση η κυβέρνηση δεν μπορεί να εθελοτυφλεί. Δεν μπορεί να παραγνωρίζει ότι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού δεν εγκρίνει τις κινήσεις της. Κι αν θέλει να μάθει την πραγματικότητα απλά ας πάει σε κάλπες. Απλά τα πράγματα.

Η πέμπτη αλήθεια τέλος είναι αυτό που θα γίνει την επόμενη ημέρα. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι το τέλος των διαπραγματεύσεων, τουλάχιστον με τη μορφή που είναι σήμερα. Με τις αλυτρωτικές αναφορές των Σκοπιανών και με την υποχωρητικότητα της ελληνικής πλευράς. Καλύτερα μια μη λύση παρά μια αιώνια κακή λύση. Αυτό έδειξαν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με αγνό πατριωτισμό σήκωσαν έστω και για λίγο την Ελλάδα πιο ψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου