Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Στον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη με τις πλαστικές κάρτες ή με τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ;

http://epanastasilae.blogspot.gr/2018/02/blog-post_79.html
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Οι εικόνες των συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών επισπεύδουν ειλημμένες υποχρεώσεις μας.

«Επιτέλους θα γίνουμε Ευρωπαίοι»

«Έρχονται οι νέες ταυτότητες – Πώς θα είναι, πόσο θα κοστίζουν

Αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων με νέες δρομολογεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έτσι ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», το κείμενο της προκήρυξης θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες, όταν και οι αρμόδιοι θα διαπραγματευθούν και θα κατατεθούν προσφορές από επτά με οκτώ μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, οι νέες ταυτότητες θα είναι παρόμοιες με εκείνες των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ε.Ε. Άλλωστε, η αντικατάσταση των παλιών εγγράφων με νέα, βιομετρικά, αποτελεί συμβατική υποχρέωση της Ελλάδας έναντι της Ε.Ε., ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Σε κάθε καινούργια ταυτότητα θα εμφανίζεται η φωτογραφία και το ονοματεπώνυμο του κατόχου, όχι όμως και το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Κάθε νέο έγγραφο θα κοστίζει 8 έως 10 ευρώ και το αντίτιμο θα το πληρώνει ο πολίτης. Η έκδοση των νέων εγγράφων θα ξεκινήσει πιλοτικά από την Αττική.»  http://www.iefimerida.gr/ 5 Φεβρουαρίου 2018

Ταυτότητες εμείς, πείνα, πόλεμος και προσφυγιά στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της.

Εδώ σε εμάς όλα τα Εθνικά θέματα ανοικτά με ένα  τούρκο να προκαλεί , έναν αλβανό να τραμπουκίζει και ένα σκοπιανό να ψάχνει την ιστορική ρίζα του.

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ το γνωρίζει.

Ψάχνοντας βρήκα κάτι που επέπεσε στην αντίληψη μου από το 2012


«Μια μέρα ήμασταν μαζεμένοι σε κάποια γιορτή ενός μέλους της οικογένειας και ο παπά-Γιάννης προβληματισμένος μας είπε 

"ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας : λυπάμαι που δεν υπάρχει ένας ανδρείος να δει το παιδί του να πεθαίνει από την πείνα και να μην παίρνει αυτήν την ταυτότητα!" 

Μας προβλημάτισε όλους έντονα...

Πέρασε ο καιρός και μετά 6 μήνες σε άλλη γιορτή που ήταν όλη η ευρύτερη οικογένεια μαζεμένη, μας είπε χαρούμενος αυτήν την φορά 

"ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να το θυμόσαστε :

τα γεγονότα της παράδοσης της Πόλης στους Έλληνες θα προλάβουν την έκδοση αυτής της ταυτότητας κι έτσι θα σωθούν πολλοί άνθρωποι και πολλοί άλλοι λαοί οι οποίοι θα την παίρνανε...

Γι' αυτό το θέμα προσευχήθηκαν πάρα πολλοί - εγώ είμαι ο τελευταίος - και ο Θεός εισάκουσε την προσευχή μας! Θα προλάβουν και θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης για να γλιτώσουμε από την ταυτότητα!»

«Το 2009, έξι μήνες πριν κοιμηθεί είχα μία πληροφορία ότι οι Τούρκοι ήταν έτοιμοι να μας επιτεθούν. Το είπα στον παπά-Γιάννη κι αυτός χαμογέλασε και είπε "τους Τούρκους μην τους φοβάστε! Θα πάθουν μεγάλη ζημιά... Να το θυμάστε καλά και να το βάλετε στο μυαλό σας ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΗΘΕΙΤΕ!"» Τρίτη, 17 Απριλίου 2012 3:41 μμ  http://hggiken.pblogs.gr/


άραγε θα προλάβουμε να γίνουμε Ευρωπαίοι;

Ένας συμμαθητής μου επισκέφτηκε το 1990 τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ στην Παναγούδα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

Έξω στην απλωταριά ήταν πολλοί επισκέπτες και όλοι ρωτούσαν τον Γέροντα με το ίδιο ακριβώς ερώτημα.

-Γέροντα τι θα γίνει με τις ταυτότητες.

(τότε υπήρχε το θέμα παραπλήσιο της μετέπειτα  συνθήκης του Σέγκεν , ο αριθμός ΕΚΑΜ κα)

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ μπροστά στην επιμονή των προσκυνητών αφού τους κοίταξε μέσα στα μάτια , άνοιξε την πόρτα της αυλής του και τους είπε:

-«άντε παλληκάρια να πηγαίνετε , πέρασε η ώρα…  Να ξέρετε ότι εσείς δεν θα τις πάρετε»

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου