Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Μνημόσυνο στον Γέρο του Μοριά (του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη)

http://www.dimokratianews.gr/content/82731/mnimosyno-ston-gero-toy-moria
Σήμερα, 175 χρόνια μετά τον θάνατό του, 1.000.000 Ελληνες θα τον τιμήσουν με το συλλαλητήριο

Σαν σήμερα, που είναι το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, στις 4 Φεβρουαρίου 1843, έκλεισε τα μάτια του ένα από τα μεγαλύτερα λιοντάρια που έβγαλε από τα σπλάχνα του ο λαός μας. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, αυτός που μαζί με τον Καραϊσκάκη, ο ένας στον Μοριά κι ο άλλος στη Ρούμελη, αγωνίστηκαν για να κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα της Επανάστασης στην πιο δύσκολη ώρα. Διώχτηκε από την ξενοκρατία και τους εδώ υπηρέτες της και στοχοποιείται ακόμη και σήμερα από τους εθνομηδενιστές.

Πιο λαϊκός απ’ όλους τους λαϊκούς, πιο ευγενής από κάθε έναν από τους ελάχιστους αστούς μας, μέρος της αληθινής Αριστοκρατίας του Εθνους. Θάφτηκε με υποπόδιο μια τουρκική σημαία, για να πατάει τους εχθρούς του Εθνους στην αιωνιότητα, όπως τους πάτησε με το σπαθί και το ντουφέκι σε όλη την ανδρεία ζωή του. Από τύχη γλίτωσε τη μοίρα του Γιου της Καλογριάς που πήγε, όπως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις, από προδοτικό αδερφικό χέρι. Ευτύχησε να δει μέρος της Πατρίδας ελεύθερο, να δει τους κόπους και το αίμα το δικό του και των συντρόφων του να πιάνουν τόπο. Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία. Αυτή η απλή φράση, που περιγράφει τον σκοπό της Επανάστασης, είναι η συντριπτική απάντηση σε όλο το σκουπιδαριό των ιντελιγκέντσηδων, των εμμονικών διεθνιστών και άθεων απάτριδων και των νεοφιλελεύθερων σαράφηδων της πολιτικής, που μας κανοναρχούν μέρα νύχτα για «φασίστες», «ακροδεξιούς», από εκτοπλάσματα της ενδοτικής Αριστεράς, μέχρι κάτι περσόνες των κοινωνικών δικτύων, που μάζεψε ο σκιέρ στο μπλε θολό ποτάμι του. Μέχρι... γενοκτόνο τον έχουν περιγράψει για την άλωση της Τριπολιτσάς, λες και περιμένανε ο επαναστατημένος λαός να μοιράσει λουκούμια στους δυνάστες του, όταν μπήκε νικητής με τις πάλες και τα γιαταγάνια στα χέρια στην έδρα των καταπιεστών του στον Μοριά, έπειτα από 400 χρόνια ζυγού κι ατίμωσης.

Η δειλία κι ο ενδοτισμός δεν είναι «πρόοδος». Το μίσος για την Πατρίδα, τους ήρωες, τις ιδέες και τα σύμβολά της δεν σε κάνουν «μοντέρνο» και Ευρωπαίο. Διαταραγμένο ανδράποδο σε κάνουν και σίγουρα αληθινό ολοκληρωτικό φασιστόμουτρο, κι ας φοράς κόκκινα ή ροζ στις ιδέες σου ή παριστάνεις τον παγκοσμιοποιημένο «οικονομικό πατριώτη». Διότι όταν μια ισχνή μειονότητα καθυβρίζει και συκοφαντεί τη συντριπτική πλειονότητα, προσπαθώντας με λεκτική ή ενίοτε και σωματική βία να επιβάλει τις απόψεις της, τότε δεν είναι δύσκολο να βρεις ποιοι είναι τα ολοκληρωτικά καθάρματα. Οι Ελληνες, δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, έχουν Πατρίδα, καταγωγή, προγόνους που αγωνίστηκαν, μάτωσαν, έχουν συλλογική εθνική μνήμη και Τιμή, δεν φύτρωσαν στα λάχανα, ούτε θα τους διαμορφώσουν καινούργια άπατρι συνείδηση οι Λιάκοι, οι Ρεπούσηδες και οι Σίες που ατιμώρητοι και σιτιζόμενοι από τον λαό κοπρίζουν τις ιδεοληψίες τους δημοσίως.

Με λύπη αυτές τις ημέρες βλέπω την κυβέρνηση να προσπαθεί με κάθε τρόπο, σκάβοντας ακόμη και στα βάθη των αρχείων του ΥΠΕΞ, να αποδείξει πως «όλοι υπέρ της σύνθετης ονομασίας είμαστε», μια αριστερή κολοβή αλεπού, που τις θέλει όλες κολοβές. Η αλήθεια όμως είναι πως ακόμη και η πλειονότητα των αριστερών συμπολιτών μας διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία. «Σύντροφοι», ακόμη κι αν βρείτε ρήση στην Αγία Γραφή για Γκορναματσεντόνια, ώστε να αποδείξετε αυτό που ξέρουμε όλοι, δηλαδή πως κατά βάθος, σαν συντεχνία της εξουσίας, συμφωνείτε με τον Κυριάκο, τον Κουμουτσάκο, την Ντόρα και τα άλλα παιδιά, δεν θα αλλάξει το γεγονός πως η συντριπτική πλειονότητα του λαού, σύμπαν το Εθνος είναι κατά της λύσης που επιδιώκετε, πλην φυσικά της ψευτοελίτ από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε επιτέλους.

Κι επειδή η θρασύτητα των αποστόλων του μαρασμού έχει πιάσει πάτο, θα σας το πω όσο πιο απλά γίνεται, όπως μου το έγραψε ο φίλος μου ο Γιάννης Κ. από τα μέρη μου: «Εμφυλιακός είναι εκείνος που προδίδει την Πατρίδα του, όχι εκείνος που την προστατεύει».

Σήμερα όλοι στο Σύνταγμα, πέρα από κόμματα, ακριβώς για να προστατεύσουμε την Πατρίδα. Κι όπως θα περνάτε από τον έφιππο ανδριάντα του Γέρου, κοντοσταθείτε λίγα δευτερόλεπτα κάτω από την αγέρωχη σκιά του και διαβάστε την εγχάρακτη επιγραφή στη βάση του: «Εφιππος χώρει, γενναίε Στρατηγέ, ανά τους αιώνας διδάσκων τους λαούς πως οι δούλοι γίνονται ελεύθεροι».
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου