Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Συριζαίοι κροίσοι με νησί και επίδομα ενοικίου

https://kourdistoportocali.com/news-desk/syrizei-krisi-nisi-ke-epidoma-enikiou/
Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ
Υπογράφουν οι δημόσιοι υπάλληλοι Πουρνιάς, Παπαδοπούλου και Διακουμάκου
Ενας ζεύγος Ελλήνων κροίσων με νησί στα έγκατα της κυβέρνησης Σύριζα.
Ολοι οι συριζαίοι θέλουν να ζήσουν σαν την Βασίλισα Ράνια και τον Πρίγκιπα Δημήτριο. 3 δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να υπογράψουν και επίδομα ενοικίου για το ταλαίπωρο ζεύγος.
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αποκάλυψη σύμφωνα με δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση πληρώνει ετησίως 12.000 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η κυρία Αντωνοπούλου -η οποία είναι και εξωκοινοβουλευτική υπουργός- λαμβάνει 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου. Μάλιστα, η απόφαση για την κάλυψη ενοικίου της υπουργού υπογράφεται από τις υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο η ίδια προΐσταται.
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, καθώς η Ράνια Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ήταν το πιο πλούσιο ζευγάρι της κυβέρνησης σύμφωνα με το πόθεν έσχες που είχαν καταθέσει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε για το 2015 εισοδήματα 453.429 δολάρια και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ, ενώ διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και ακόμα περισσότερο επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων.
  
Έντονη αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία
«Αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων», σχολιασε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, με αφορμή δημοσίευμα.
Αναλυτικά η δήλωση:
«Με νόμο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το Κράτος πληρώνει τα ενοίκια ακόμη και των πλουσιότερων Υπουργών. Πιο συγκεκριμένα, με διάταξη του ν. 4336/15 καλύπτονται από το Δημόσιο τα έξοδα διαμονής στην Αθήνα, όχι μόνο των βουλευτών της επαρχίας -κάτι που ίσχυε έως τότε- αλλά και των εξωκοινοβουλευτικών Υπουργών. Και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, και χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο ή χωρίς περιορισμό στο ύψος του μισθώματος!
Όπως, λοιπόν, προκύπτει από δημοσίευμα στο χθεσινό Τύπο, η -εξωκοινοβουλευτική- αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ζητά και εισπράττει από το Κράτος 12.000 ευρώ ετησίως για το ενοίκιο στο σπίτι της στην Αθήνα, παρ’ όλο που, μαζί με τον επίσης Υπουργό σύζυγό της αποτελούν την πλουσιότερη οικογένεια της ελληνικής Κυβέρνησης, με ακίνητα, μεταξύ άλλων, στη Νέα Υόρκη και τη Σύρο.
Δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς ότι αυτοί που έχτισαν πολιτικές καριέρες παριστάνοντας τους προστάτες των αδυνάτων, τελικά εκμεταλλεύονται μέχρι και την τελευταία δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος για να επωφεληθούν οικονομικά από τα χρήματα των φορολογουμένων. Αν, μάλιστα, ο νόμος δεν είναι αρκετά επωφελής, τον τροποποιούν αναλόγως.
Όμως, τη στιγμή που χάνονται σπίτια λόγω της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και περικόπτεται το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, οι παραπάνω συμπεριφορές αποτελούν τεράστια πρόκληση, για την οποία πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.
Καλούμε την Κυβέρνηση να τροποποιήσει άμεσα την επίμαχη διάταξη, θέτοντας αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς που δικαιούνται την επιδότηση και να βάλει όριο στο ύψος του μισθώματος που καλύπτει ο κρατικός προϋπολογισμός».
Το «πλούσιο» υπουργικό ζεύγος του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημητρίου-Αντωνοπούλου
Παραμένουν το πιο πλούσιο υπουργικό ζεύγος ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Ράνια Αντωνοπούλου. Επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων, εισοδήματα περίπου 500.000 ευρώ, υψηλές καταθέσεις «κοσμούν» το πόθεν έσχες του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημητρίου δηλώνει για το 2015 εισοδήματα 453.429 δολάρια και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ.
Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας διατηρεί στην Ελλάδα καταθέσεις στο όνομά της 11.400 ευρώ, ενώ ο συζυγός της παρουσιάζει καταθέσεις ύψους 480.154 δολάρια, κυρίως σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως την JP Morgan, την HSBC και άλλες.
Σχετικά με την ακίνητή τους περιουσία διαθέτουν ένα διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300τμ με 180τμ βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950τμ. Μάλιστα, η  βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80 τ.μ.!
 Να σημειωθεί ότι εμφανίζουν και αρκετές μετοχές σε ξένα χρηματιστήρια, η αξία των οποίων  αγγίζει τα 340.000 δολάρια, ωστόσο αυτό που κυριολεκτικά «βγάζει μάτι» είναι τα επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων…

Mεταγραφή από τη Νέα Υόρκη

H εφημερίδα “Παραπολιτικά” που αποκαλύπτει ότι τα τελευταία δυόµισι χρόνια, η κ. Αντωνοπούλου έχει λάβει συνολικά 29.000 ευρώ από το ελληνικό ∆ηµόσιο ως επίδοµα ενοικίου για το διαµέρισµα στο οποίο διαµένει στο Κολωνάκι µε µια απλή δήλωση στο υπουργείο Εργασίας, η οποία αναφέρει ότι είναι µόνιµη κάτοικος ΗΠΑ και ότι δεν έχει κατάλληλη προς διαµονή κατοικία στον Νοµό Αττικής.
Η κ. Αντωνοπούλου, σημειώνει η εφημερίδα, έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει το τρίτο Μνηµόνιο, το οποίο ψηφίστηκε παραµονή ∆εκαπενταύγουστου του 2015, και συγκεκριµένα ο νόµος 4336/2015 (Συνταξιοδοτικές διατάξεις Κύρωση του Σχεδίου Σύµβασης Οικονοµικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Σταθερότητας και ρυθµίσεις για την υλοποίηση της Συµφωνίας Χρηµατοδότησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου