Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Οι τουρκικές navtex και “η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής”

https://kourdistoportocali.com/news-desk/tourkikes-navtex-ke-megalyteri-poutana-tis-politikis/

-ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ!
Η μεγάλη πρόκληση για τον Κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη

Eίναι γνωστό ότι οι πραγματικοί ηγέτες φαίνονται στα δύσκολα.
Καλείται λοιπόν από την Ιστορία ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης λίγο μετά την επανεκλογή του να αποδείξει ότι είναι “η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής” καθώς οι τουρκικές navtex τορπιλίζουν τις γεωτρήσεις στα οικόπεδα της Κύπρου.
Mε την ευκαιρία σας θυμίζουμε τις πιπεράτες λεπτομέρειες από τη «συνεργασία» του με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη που περιέλαβε στο βιβλίο του ο πρώην Διοικητής της Κεντρικής τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης.
Ο κ. Δημητριάδης μεταξύ πολλών άλλων αναφέρεται και σε διαφωνίες που είχε με τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος φέρεται να του είπε πως «αυτή η χώρα δεν μας χωράει και τους δυο». Η σχέση των δύο πολιτικών λύθηκε όταν ο κ. Δημητριάδης αποδέχθηκε μια πολύ γενναία προσφορά για να παραιτηθεί από τη Κεντρική Τράπεζα και να επιστρέψει στα ακαδημαϊκά του καθήκοντα στο Λονδίνο. Το ποσόν που πήρε ως αποζημίωση με απευθείας έμβασμα στο εξωτερικό ήταν πέριξ των 300.000 ευρώ.
 Ο Πανίκος Δημητριάδης αναφέρει πως κάποια στιγμή ο Πρόεδρος Αναστσιάδης αισθάνθηκε ότι εξαπατήθηκε με τον διορισμό ενός ατόμου στο μεταβατικό συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας η οποία έκλεισε. Τότε φέρεται να είπε στον κ. Δημητριάδη: «Είμαι η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής. Δεν θα με ξεγελάσεις εσύ, κανένας δεν το κατάφερε. Δεν είμαι μόνο η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής, είμαι και η μεγαλύτερη πατρώνα». Σε ακόμα μία περίπτωση ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να είπε στο κ. Δημητριάδη «Δεν θα σταματήσω. Κανείς δεν κερδίζει εναντίον μου. Είμαι η μεγαλύτερη πουτάνα της πολιτικής».
Στο μεταξύ όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πολίτης εως αργά χθες και παρά τη νέα navtex για συνέχιση του αποκλεισμού του τεμαχίου 3 ως τις 10 Μαρτίου η ΕΝΙ διαβεβαίωνε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει τις παρασκηνιακές επαφές για αναθεώρηση της τουρκικής στάσης στο τεμάχιο 3 και δεν εξέφρασε πρόθεση απομάκρυνσης του Saipem 12000. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η γεώτρηση στη Σουπιά δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον όχι σε αυτό το στάδιο. Το γεωτρητικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί το φθινόπωρο με δύο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 και ως τότε πολλά μπορεί να αλλάξουν, αναλόγως και των διαβουλεύσεων για επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό. Η κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από την στάση της ΕΕ και θέτει το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μεθαύριο Παρασκευή. Συγκαλείται σήμερα το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου