Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Μια… κουμπούρα ήταν αρκετή για να σβήσει το όνειρο της «συγκυβέρνησης»

Πολλοί ίσως να μη θυμούνται πόσες φορές έχουμε γράψει εδώ για τον Ιβάν Σαββίδη και τη σχέση του με την κυβέρνηση. Για τους ύμνους για τον Τσίπρα, τότε που του έδινε τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ο πρωθυπουργός του έλεγε ότι το μόνο που μένει είναι ένα πρωτάθλημα να πάρει.

Έχουμε γράψει για τον «τσιγαρά από το Ροστόφ», για τις περίεργες επενδύσεις στην Ελλάδα, για τα πλοία γεμάτα με λαθραία τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ ή ακόμη και για τη σκανδαλώδη πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Τέλος έχουμε γράψει και για τις φιλοδοξίες του Σαββίδη να φτιάξει ένα νέο κόμμα, μια Λέγκα του Βορρά που θα πουλάει πατριωτισμό με την οκά, κι αν θα πάει σ’ αυτό ο αγαπημένος του φίλος Πάνος Καμμένος. Κι ότι αναζητούταν ο ηγέτης αυτού του εγχειρήματος που φυσικά θα χρηματοδοτούσε ο Ιβάν ο τρομερός ο οποίος έχει μεγάλη διείσδυση στον ποντιακό ελληνισμό.
Η αλήθεια είναι ότι η… κουμπούρα του Ιβάν τα αλλάζει όλα. Και τις σχέσεις με την κυβέρνηση, και τις επαφές με τον Καμμένο, και τις φήμες περί προσέγγισης πολιτικών στη Βόρεια Ελλάδα για να φτιάξουν κόμμα.
Ποιος θα τολμήσει πλέον να φωτογραφηθεί με τον κουμπουροφόρο Ιβάν, όπως έκανε η Αχτσιόγλου ή ο Τσακαλώτος στα επίσημα του γηπέδου του ΠΑΟΚ; Να μας το θυμηθείτε: Οι «φίλοι» του Σαββίδη θα λουφάξουν για αρκετό καιρό, μέχρι να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός και ίσως κάποια στιγμή ξαναβγούν στο φως.
Οι δηλώσεις του Τσίπρα περί εξυγίανσης ανεξαρτήτου κόστους, και οι αναφορές του Βασιλειάδη, για πρώτη φορά ονομαστικά στον Ιβάν Σαββίδη, ενδεχομένως, να σημαίνουν αλλαγή στάσης από την πλευρά της κυβέρνησης. Ενδεχομένως να είναι και μια προσπάθεια του Μαξίμου να αποστασιοποιηθεί για λίγο καιρό και να απομακρυνθεί από τον… οπλισμένο και «τοξικό» Ρωσοπόντιο επιχειρηματία.
Και δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το διαζύγιο του Ιβάν Σαββίδη με τον Δημήτρη Μάρη στην εφημερίδα Έθνος. Ο δεύτερος, ο οποίος είχε και έχει άριστες σχέσεις με το σύστημα Μαξίμου, είναι ταυτόχρονα και επιχειρηματίας που θέλει να κάνει μπίζνες κι όχι να ταυτίζεται με τον Σαββίδη. Ειδικά τώρα που ετοιμάζεται να «χτυπήσει» άδεια καζίνο.
Ο Σαββίδης κρατά το Έθνος και το κανάλι Ε μέχρι νεωτέρας, αν και τα μέσα του πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να τον στηρίξουν από εδώ και στο εξής. Ο δε Μάρης την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια προτού πάθει ζημιά και τον τρέχουν με τα στοιχήματα.
Και μένει να δούμε αν θα παραμείνουν θερμές οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία ή θα ανοίξει πόλεμος που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Όμως, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, ο ένας συνέταιρος κρατά τον άλλο με πολλά που γνωρίζει. Η κυβέρνηση τον χρησιμοποίησε σαν «λαγό» στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Του έδωσε ό,τι τους ζήτησε, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, λιμάνια, ομάδες, πρόστιμα. Και τέλος τον χρησιμοποίησε για να αγοραστούν οι χρεοκοπημένες εφημερίδες του Μπόμπολα.
Μια… κουμπούρα ήταν αρκετή για να σβήσει το όνειρο της «συγκυβέρνησης» του Έλληνα Πούτιν Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο… Μπερλουσκόνι, τον Ιβάν Σαββίδη.

Και ήταν αρκετή για να δείξει ποιοι ήταν οι «φίλοι» του Ρωσοπόντιου και ποιοι έχουν λουφάξει από προχθές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου