Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ! ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ… ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ; Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%BF/
xekinise-prova-polemou-apo-ellada-tourkia
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, αλλά και την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ και τα πρόσφατα γεγονότα στο Αιγαίο, το ερώτημα που ακούγεται είναι ένα: Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας;

Όπως αναφέρει το hellasjournal η απάντηση είναι εύκολη:
Ποιος μπορεί να απαντήσει το ερώτημα;
Ποιος μπορεί να γνωρίζει την απάντηση;
Ποιος ξέρει τι συμβαίνει στο ταραγμένο μυαλό του Ταγίπ Ερντογάν;
Ουδείς εκτός του ιδίου..
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ερντογάν έχει ξεσαλώσει στον υπερθετικό βαθμό και προκαλεί σε όλα τα μέτωπα. Στη Συρία, στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ. «Το κλίμα που συντηρεί ο ίδιος είναι ήδη πολεμικό, όσο και να θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν θα επιχειρήσει το απονενοημένο βήμα και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των όπλων».
Ti θα συμβεί εαν κτυπήσει στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ;
«Εάν κτυπήσει στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ η Αθήνα και η Λευκωσία δεν μπορούν να καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ελπίζω πάντα πως θα επικρατήσει η λογική, μία άγνωστη λέξη για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας. Το έχω αποδείξει άπειρες φορές πως δεν μπορούμε να του έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Σκοτώνει και φυλακίζει συμπατριώτες του. Εμάς θα σκεφθεί; Δεν βλέπετε πως αντιμετωπίζει ακόμα και την Αμερική;», γράφει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στο hellasjournal.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιός μπορεί να επηρεάσει τον Ερντογάν και αν υπάρχει κάποια δύναμη που μπορεί να το κάνει, θα το κάνει;
«Δεν υπάρχει καμία ξένη δύναμη, εκτός της Ρωσίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν, που να έχουν την παραμικρή επιρροή επί του Ερντογάν» αναφέρει το δημοσίευμα.
Και αυτό γιατί απο την μία απειλεί τους Ευρωπαίους, με το προσφυγικό «σε σημείο που να δείχνει ασήμαντη η ενωμένη Ευρώπη» και απο την άλλη «οι Αμερικανοί δεν μπορούν πλέον να τον χαλιναγωγήσουν και οι ίδιοι» ,καθώς άπειρα ανοικτά θέματα μαζί του.
«Οι σχέσεις της Αμερικής και της Τουρκίας έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και δεν υπάρχει στον ορίζοντα δρόμος προς την έξοδο από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση» αναφέρει το δημοσίευμα. Όπως φαίνεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν ελέγχει τον Ερντογάν σε τέτοιο βαθμό που τον χρησιμοποιεί ασύστολα για να διαλύσει το ΝΑΤΟ.
Θα μπορούσε όμως να βοηθήσει ο πρόεδρος της Ρωσίας σε μια περίπτωση που η Τουρκία ξεπεράσει τα όρια; Η αβίαστη απάντηση ειναι «βεβαίως» αλλά στην πράξη μάλλον όχι καθώς «το ρήγμα στο ΝΑΤΟ είναι σχέδιο της Μόσχας».
Τέλος όσο αφορά το ερώτημα του πολέμου η απάντηση σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα είναι ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος βιώνουν μία δυσάρεστη κατάσταση και η απειλή του πολέμου θα είναι μόνιμη. Δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να τον ακολουθήσουμε και να συντηρούμε τις πολεμικές του διαθέσεις. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πως δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην απαντήσουμε όταν επιχειρήσει να προσβάλει την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι μονόδρομος. Ας ελπίσουμε πως δεν θα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο, που δεν έχει επιστροφή…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου