Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Οι χρησμοί Πάιατ για τις τουρκικές εκλογές και το μέλλον της Ελλάδας

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/oi-xrismoi-paiat-gia-tis-tourkikes-ekloges-kai-to-mellon-tis-elladas/2.122751
«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη», δηλώνει στο Vice ο Τζέφρι Πάιατ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα.

Πότε τα είπε αυτά ο πρέσβης; Στα τέλη Μαρτίου, δηλαδή 20 ημέρες προτού ο Ερντογάν προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Τι είπε ο Πάιατ; Ότι τους επόμενους δύο μήνες… μέχρι να επανεκλεγεί ο Ερντογάν.
Έτσι για να μη νομίζουν κάποιοι ότι οι Αμερικανοί δεν είναι ρυθμιστές των εξελίξεων στην περιοχή. Δεν ήταν Πυθία ο πρέσβης, ασφαλώς γνώριζε τις προθέσεις του Σουλτάνου. Μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα είχε πάει στην Άγκυρα και είχε δει πολύ κόσμο, κάτι που προσπάθησαν να αποκρύψουν από την ελληνική πρεσβεία.
Οι Αμερικανοί γνώριζαν αλλά η ουσία είναι ότι η κίνηση του Ερντογάν μπορεί να ανατρέψει τα πάντα και στην Ελλάδα. Ποιον ευνοεί η απόφαση για πρόωρες εκλογές στη γείτονα; Εκ πρώτης όψεως τη χώρα μας. Αν όλη αυτή η επιθετικότητα της Τουρκίας είχε βάση στο γεγονός ότι ο Ερντογάν πήγαινε σε εκλογές το 2019 τότε λογικά αυτό θα σταματήσει.
Θα αντέξουμε άλλους δύο μήνες τσαμπουκάδων και μετά ο Σουλτάνος θα ηρεμήσει γιατί θα έχει πετύχει το σκοπό του. Να συσπειρώσει τη «βαθιά» Τουρκία, τους αμόρφωτους που παρασύρονται από τους τσαμπουκάδες στο Αιγαίο και τη Συρία. Ο πόλεμος είναι μια χαρά αντίδοτο για να ξεχάσουν την πείνα τους. Η οικονομία στην Τουρκία καταρρέει και ο Ερντογάν ξέρει ότι ο λαός θα πληρώσει ξανά. Τώρα, λοιπόν που τους έχει όλους «μαντρωμένους» με εθνικιστικές κορώνες τύπου «θα μπουκάρουμε στο Αιγαίο», θα τον ψηφίσουν… μονοκούκι.
Ελπίζουμε να βγούμε σωστοί και όταν ο Σουλτάνος αισθανθεί πανίσχυρος και κάνει τη συνταγματική αναθεώρηση που θα τον καταστήσει δικτάτορα στη χώρα του, να αρχίσει τις κωλοτούμπες. Και πρώτη και καλύτερη με την Ευρώπη την οποία έχει απόλυτη ανάγκη. Τα τουρκικά προϊόντα σε ποσοστό 50% πάνε στη Γηραιά Ήπειρο και μόλις 5% στις ΗΠΑ.
Από όλο αυτό το τουρκικό παιχνίδι ενισχυμένος θα βγει ο Τσίπρας. Αν σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις και ταυτόχρονα πάει να λύσει το σκοπιανό, θα έχει καθαρίσει με μεγάλα θέματα και θα τρέχει με την οικονομία. Δύσκολο το μέτωπο εκεί αλλά μην ξεχνάμε ότι περνάει εύκολα το ψέμα εκεί πέρα.

Και κάπως έτσι θα έχουμε τον Αλέξη να παίζει μπάλα και το 2019 κάνοντας τους σχεδιασμούς του όπως τους είχε χαράξει από την αρχή. Εκτός κι αν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη ή ένα απρόβλεπτο γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου