Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Επείγουσα παρέμβαση στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιουνκέρ για την άμεση τοποθέτηση σημαιών της ΕΕ και της Ελλάδας σε κάθε βραχονησίδα

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επείγουσα παρέμβαση Καρατζαφέρη στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιουνκέρ  για την άμεση τοποθέτηση σημαιών της ΕΕ και της Ελλάδας  σε κάθε βραχονησίδα που τολμούν να αμφισβητήσουν οι Τούρκοι.


Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης απέστειλε  επείγουσα  επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιουνκέρ όπου προτείνει  την άμεση  τοποθέτηση σημαιών της ΕΕ ( μαζί, φυσικά,  με Ελληνικές σημαίες ) σε κάθε βραχονησίδα που τολμούν να αμφισβητήσουν οι Τούρκοι .Παράλληλα  ανέθεσε  στον Εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ  κ. Κωστή Αϊβαλιώτη να επικοινωνήσει αμέσως με τον Εκπρόσωπο της COMMISSION  κ. Μαργαρίτη Σχοινά  ( ο οποίος χρημάτισε και ευρωβουλευτής της ΝΔ) ώστε να διευθετηθούν τα θέματα που σχετίζονται με την ανάρτηση των δύο σημαιών σε όσες  βραχονησίδες οι Τούρκοι  προκλητικά αμφισβητούν .


Η επείγουσα επιστολή του κ. Καρατζαφέρη προς τον κ. Γιουνκέρ είναι η εξής :


Κύριο Jean-Claude Juncker
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


                                                                                                 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

                                                                                                 18.4.2018
Αξιότιμε κ.Πρόεδρε ,

Η ΕΕ εκδίδει συνεχώς ψηφίσματα καταδίκης της επιθετικής Τουρκίας , τα οποία , όπως ξέρετε , η χώρα αυτή απλώς περιφρονεί, όπως κάνει και με κάθε άλλη διεθνή οντότητα όταν κρίνει ότι δεν εξυπηρετούνται  τα επεκτατικά της σχέδια.
Γνωστό είναι,εξάλλου ,ότι από το 1974 ο ΟΗΕ καλεί την Τουρκία να τερματίσει την κατοχή της Κύπρου (κράτους-μέλους της ΕΕ )αλλά η Τουρκία τον αγνοεί προκλητικά.Οσο η χώρα αυτή δεν έχει κυρώσεις,  θα συνεχίζει την επιθετική (και επικίνδυνα αποσταθεροποιητική) τακτική της. 

Πρόσφατα , μερικά από τα νέα "αστέρια" του καθεστώτος Ερντογάν,όπως ο πρωθ/γός του Γιλντιρίμ , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του  και ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν ότι η Τουρκία "κατέβασε την Ελληνική σημαία" από Ελληνική βραχονησίδα που βρίσκεται 30 μίλλια από την ακτή της Μικράς Ασίας .

Μετά την βάναυση αυτή πρόκληση κατά ολόκληρης της ΕΕ  θα πρότεινα, αξιότιμε κ. Πρόεδρε , να αναλάβει  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή- που είναι ο θεματοφύλακας των Συνθηκών , κατά την Ιδρυτική Συνθήκη της ΕΕ -  συγκεκριμένη πρωτοβουλία   και να ανακοινώσει ότι ξεκινά  χωρίς χρονοτριβή  η τοποθέτηση  σημαιών  της ΕΕ σε όσες βραχονησίδες ανέφεραν οι εκπρόσωποι  του καθεστώτος Ερντογάν και μαζί με το σύμβολο της ΕΕ θα τοποθετείται , φυσικά, και η  Ελληνική  σημαία .

Εχω  αναθέσει στον  Εκπρόσωπο του Κόμματος μου και τ. Βουλευτή κ.Κωστή  Αϊβαλιώτη να επικοινωνήσει αμέσως με τον Εκπρόσωπό σας  κ.Μαργαρίτη Σχοινά ώστε  να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την  έναρξη τοποθέτησης των σημαίων αυτών στις Ελληνικές βραχονησίδες τις οποίες αμφισβητούν τα στελέχη του καθεστώτος Ερντογάν σε μια σαφή προσπάθεια διενέργειας "ψυχολογικού πολέμου" με δύο  ξεκάθαρους  στόχους : και την Ελλάδα αλλά  και την θεσμική λειτουργία της ΕΕ, της οποίας επιδιώκουν τον εξευτελισμό.

Η δήλωση του Γάλλου Προέδρου κ.Μακρόν αναφορικά με τις πειρατικές ενέργειες των Τούρκων στην Κυπριακή ΑΟΖ ,στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι προς την σωστή κατεύθυνση .

Θα περιμένω με χαρά τις απόψεις σας  για την υλοποίηση μιας κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκής πρωτοβουλίας η οποία θα δίνει περιεχόμενο στα ψηφίσματα και τις δηλώσεις καταδίκης της Τουρκίας από παράγοντες και θεσμούς της ΕΕ  και θα αποτελεί  άμεση και ηχηρή αντίδραση στην  προσπάθεια των Τούρκων για αποσταθεροποίηση σε μια  περιοχή όπου η ΕΕ έχει ζωτικά συμφέροντα.


                                                        Γ. Καρατζαφέρης 
                        Πρόεδρος ΛΑΟΣ , τ. Ευρωβουλευτής -Βουλευτής         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου