Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Αμερικανός Πρέσβης στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ: «ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε». ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Μοναχός: «εδώ κανείς δεν βοηθάει αλλά βοηθιέται από την ίδια την ΠΑΝΑΓΙΑ»

http://epanastasilae.blogspot.gr/2018/04/blog-post_18.html
ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ Μοναχός: «εδώ κανείς δεν βοηθάει αλλά βοηθιέται από την ίδια την  ΠΑΝΑΓΙΑ»

Φώτο από www.romfea.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Όχι απλώς ενθουσιάστηκε ο Αμερικανός Πρέσβης με την επίσκεψη του στο ΠΕΡΙΒΟΛΙ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στον περιώνυμο Άθωνα αλλά έκανε από την χαρά του σαν μικρό παιδί έτσι μας πληροφόρησαν Πατέρες που τον συνάντησαν .

Ποιος άλλωστε επισκέφτηκε καλοπροαίρετα το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ και δεν αλλοιώθηκε από την ενοικούσα σε αυτό ΑΓΙΑΣΤΙΚΗ ΧΑΡΗ του;

Έτσι η επίσκεψη – σταθμός αυτή του κ. Τζέφρι Πάιατ είχε και όμορφα παραλειπόμενα.

«Εντυπωσιασμένος από τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους συνεχίζει την επίσκεψή του ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ.

Σε μία επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς και στέλνοντας εμμέσως το μήνυμα ότι η πνευματικότητα και το μήνυμα της χριστιανικής Εκκλησίας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την θεμελίωση της ειρήνης στον κόσμο, ο Αμερικανός Πρέσβης εύχεται μέσω του twitter ''Καλό Πάσχα'' από τη Μονή της Σιμωνόπετρας, το μοναστήρι όπως λέει ''με την επιβλητική θέα και την θαυματουργή κατασκευή του''.

Δηλώνει δε ''πολύ ευγνώμων που είδε από κοντά τα χειρόγραφα που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της Μονής και τον ανακαινισμένο καθεδρικό ναό''.

Ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε πως του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει με τους αγιορείτες πατέρες για τις κοινές αξίες που τους ενώνουν όπως "η ανοχή και η συγχώρεση".

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε στις Καρυές με τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστοφόρο και τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου, όπου εξέφρασε την εκτίμησή του για την διεθνή σπουδαιότητα του Αγίου Όρους και την στήριξη από το Ελληνικό Κράτος μέσω του κ. Κασμίρογλου.» Του Αιμίλιου Πολυγένη http://www.romfea.gr/Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Κάποια στιγμή ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ σε μια αποστροφή του λόγου του και με τον ενθουσιασμό που αισθανόταν από την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία του, σε ιδιωτική συζήτηση στο ΠΡΩΤΑΤΟ , είπε:

-«ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε»

Στο άκουσμα αυτό παρευρισκόμενος Αγιορείτης Μοναχός του απάντησε αυθόρμητα:

«εδώ παιδί μου  κανείς δεν βοηθάει αλλά βοηθιέται από την ΠΑΝΑΓΙΑ»

Θεωρούμαι ότι η άμεση αυτή απάντηση του ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ Μοναχού πέρα από την θεολογικότατη θέση της, νοηματοδοτούσε και μια άλλη πλευρά όπως μας την περιέγραψε ο Απόστολος Παύλος

«εν τω ονόματι Ιησού παν γόνυ κάμψη επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων» (Φιλ. Β : 10)

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου