Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Η εθνική ενότητα πρέπει να σφυρηλατηθεί πάνω στα εθνικά ιδεώδη - Γιατί η ΕΡΤ ήταν απούσα από την κηδεία του σμηναγού, όπως κι από το συλλαλητήριο;

Σάββας Καλεντερίδης
Χθες αναρτήσαμε ένα άρθρο του Αιμίλιου Σάλαζαρ με τίτλο "Γιατί η αριστερά μισεί τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αρνείται να αποδεχτεί τις εθνικές αξίες και μέλη της καθυβρίζουν τον άτυχο σμηναγό", το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις.
Λογικό, γιατί κανείς ή πολύ λίγοι από εκείνους που ταυτίζονται με ένα χώρο, βρίσκουν τα θάρρος να παραδεχτούν σφάλματα και εγκλήματα του χώρου, γιατί τους εμποδίζει το αίσθημα της συνενοχής.
Γιατί πολλές φορές μέσα από τη συμμετοχή σε έναν χώρο,που έχει πολυδιαφημιστεί, προσπαθούν να δώσουν στον εαυτό τους στοιχεία που του δίνουν κάτι που θα επιθυμούσε να έχει. Αγωνιστής, δημοκράτης, προοδευτικός, έντιμος, ηθικός, αντιρατσιστής, αντιφασίστας και πόσα άλλα...
Η κεντρική ιδέα του χθεσινού άρθρου ήταν το εξής: Η Αριστερά, αν και κατάφερε να επικρατήσει στα ΜΜΕ, τα πανεπιστήμια και σε σοβαρό μέρος της κοινωνίας με τις ιδεοληψίες του εθνομηδενισμού και της ισοπέδωσης των εθνικών ιδεωδών, σκόνταψε στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες έχουν οικοδομηθεί, υπάρχουν και στηρίζονται στα σταθερά θεμέλια που λέγονται εθνικά ιδεώδη.
Εκεί δεν μπόρεσε να περάσει τα πρότυπά της, τους δικούς της "αγωνιστές", και οι μονάδες, τα στρατόπεδα και οι σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να έχουν ονόματα και ως ινδάλματά τους τους ήρωες της Επανάστασης του 1821, που αμφισβητεί η Αριστερά, των Βαλκανικών Πολέμων, του Έπους του 1940 και των Οχυρών, του 1941.
Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούν τις Ένοπλες Δυνάμεις ως κάτι εχθρικό, αυτός είναι ο λόγος που λοιδωρούν τους αξιωματικούς, αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλουν τις παρελάσεις.
Γιατί όλα αυτά ενισχύουν το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, το οποίο είναι επίσης ένας ιδεολογικός εχθρός της Αριστεράς.
Στα πλαίσια αυτής της "ιδεολογικής" πάλης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έθαψε το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, που παγιώνει την άποψη των Ελλήνων ότι η Μακεδονία είναι αναπόσταστο μέρος της ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ οι Έλληνες να δεχτούν την ύπαρξη ψευδομακεδονικού έθνους.
Στα πλαίσια αυτής της "ιδεολογικής" πάλης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έθαψε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, με την ΕΤ3, που απέχει μόλις 500 μέτρα από το χώρο του συλλαλητηρίου, να δείχνει μια "Κυριακή στο χωριό" που γυρίστηκε πριν από πέντε χώρια, και τον πρωθυπουργό υποτίθεται όλων Ελλήνων να λοιδορεί το μισό εκατομμύριο Έλληνες που διαδήλωσαν υπέρ της Μακεδονίας και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς πολιτικού πεζοδρομίου, όπως "όχλος, πατριδοκάπηλοι" κλπ.
Στα πλαίσια αυτής της "ιδεολογικής" πάλης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή που τα τρολ που στηρίζουν νυχθημερόν το "έργο" της, ασχημονούσαν με απίστευτες ύβρεις πάνω στο πτώμα του ηρωικού αεροπόρου αλλά και εναντίον της οικογένειάς του, την ίδια στιγμή η σκληρά κομματικοποιημένη ΕΡΤ έθαβε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την κηδεία του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, δείχνοντας ελαφρά ψυχαγωγικά προγράμματα
Ποιος ήταν ο στόχος; 
Δεν αντέχει η Αριστερά άλλον έναν ήρωα στο πάνθεο των Ηρώων της Πατρίδας και του Έθνους, ο οποίος εμπνέει τους Έλληνες ενισχύει το εθνικό τους αίσθημα και μέσα από την προβολή μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη νεολαία.
Γιατί η Αριστερά θέλει τους δικούς της ήρωες, τους αναρχικούς, τα μέλη των "συλλογικοτήτων", εκείνους που "απαλλοτριώνουν" την περιουσία του κράτους και των πλουσίων, που εκφράζουν την  ιδεολογία της τέλος πάντων, που δεν είναι εθνική.
Αυτή είναι η ιστορία.
Τα άλλα είναι φληναφήματα.
Όσο για τα κίνητρα που με έκαναν να γράψω αυτό το άρθρο;
Σε όλη μου τη ζωή στην πράξη και όχι στα λόγια, εργάστηκα για την εθνική ομοψυχία και την εθνική ενότητα.
Όμως αυτό που είδα να παίζεται πάνω στο πτώμα του ηρωικού αεροπόρου, φύλακα του Αιγαίου, Γιώργου Μπαλταδώρου, από τα τρολ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και από την κομματική ΕΡΤ, με έκανε να πιστέψω ότι δεν έχω δικαίωμα να μην καταγγείλω αυτές τις αθλιότητες, γιατί ακριβώς η καταγγελία και η ομόθυμη καταδίκη αυτών των απαράδεκτων φαινόμενων είναι και ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην εθνική ενότητα.
Τα άλλα, των τρολ και της κυβέρνησης, θα οδηγούν στην ενότητα για την εθνική διάλυση.
Αιωνία η μνήμη του ήρωα του Έθνους, Γιώργου Μπαλταδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου