Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Το... χαμένο διαβατήριο του Μαρινάκη που βρέθηκε υπό τον φόβο Αυτοφώρου

http://www.antinews.gr/action.read/ellada/dimokratia-to-xameno-diabatirio-tou-marinaki-pou-brethike-upo-ton-fobo-autoforou/4.122419
Δύο ημέρες μετά την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης για την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ίδιος εμφανίστηκε -μαζί με τους συνηγόρους του- ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, το οποίο καλείται τις επόμενες ημέρες να επικυρώσει ή όχι το κλείσιμο των συνόρων για τον εφοπλιστή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για πρώτη φορά μετά την άσκηση σε βάρος του των ποινικών διώξεων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση του ναρκοπλοίου «Noor 1», επιχείρησε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να αντιστρέψει το κλίμα, σε μια προσπάθεια να μην του απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα έχει ζητήσει να κλείσουν τα σύνορα τόσο για τον εφοπλιστή όσο και για τους τρεις συνεργάτες και συγκατηγορουμένους του, κρίνοντας ότι, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών, αδικήματα που σχετίζονται με το δρομολόγιο του «Noor 1» και με τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης, ενδεχομένως είναι ύποπτοι φυγής, αλλά και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.
Ισχυρισμοί
Ο εφοπλιστής φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση και επέμεινε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ύποπτος φυγής, καθώς ήταν στη διάθεση της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στις σοβαρές επαγγελματικές δραστηριότητές του στο εξωτερικό, οι οποίες, όπως είπε, θα πληγούν ανεπανόρθωτα στην περίπτωση που δεν μπορεί να ταξιδέψει εκτός Ελλάδος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κλήθηκε να παραδώσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά του, όπως συμβαίνει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, μέχρι να αποφανθεί το συμβούλιο για την τύχη της εισαγγελικής διάταξης.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά ισχυρίστηκε ότι είχε χάσει το διαβατήριό του, με αποτέλεσμα να του δοθεί ολιγόωρη προθεσμία για να το… βρει, διαφορετικά κινδύνευε με Αυτόφωρο.
Τελικά, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το διαβατήριο του Βαγγέλη Μαρινάκη παραδόθηκε, όπως άλλωστε συνέβη και με τα διαβατήρια των συγκατηγορουμένων του, Νίκου Συντυχάκη, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ναυτιλιακής εταιρίας Capital, του δικηγόρου Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και του ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη, οι οποίοι επίσης έκαναν αυτοπρόσωπη εμφάνιση ενώπιον του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου, ζητώντας να μην τους επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου