Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΝΔ: Η φιλελεύθερη συνιστώσα του Σύριζα

Του Γιώργου Σταφυλά
'' Όταν ήμουν ένας μαρξιστής επαναστάτης, ήμασταν όλοι υπέρ της όσο δυνατόν μεγαλύτερης μετανάστευσης. Όχι γιατί μας άρεσαν οι μετανάστες, αλλά γιατί δεν μας άρεσε πως ήταν η Βρετανική κοινωνία.
Είδαμε τους μετανάστες -από οποιοδήποτε μέρος- ως συμμάχους ενάντια στην συντηρητική κοινωνία που ήταν ακόμη η χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Θέλαμε να τους χρησιμοποιήσουμε σαν λοστό. Επίσης, μας άρεσε να αισθανόμαστε ''ανώτεροι'' από τους κοινούς ανθρώπους - συνήθως των πιο φτωχών ζωνών της Μ. Βρετανίας- που είδαν τις συνοικίες τους να μεταμορφώνονται ξαφνικά σε δήθεν ''σφύζουσες κοινότητες''. Εάν είχαν το κουράγιο να εκφράσουν τις πιο ήπιες αντιρρήσεις, αμέσως τους κατηγορούσαμε για ''ρατσισμό''. Ήταν εύκολο.''
Η παραπάνω ομολογία ανήκει στον Peter Hitchens πολύ γνωστό Βρετανό δημοσιογράφο, μέλος του εργατικού και στην συνέχεια του συντηρητικού κόμματος. Και δεν μένει σε αυτά μόνο τα λόγια. Στην ίδια συνέντευξη εξηγεί και αναλύει όλη την ψυχολογία των νεαρών αστών επαναστατών διεθνιστών που προέρχονταν άπαντες από πλούσιες οικογένειες του Λονδίνου και που αργότερα στελέχωσαν τα δυο μεγάλα κόμματα.
Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνο δεν λάμβαναν υπόψη τους την φωνή απόγνωσης των απλών Βρετανών που ήδη από την δεκαετία του 70’ έβλεπαν τις γειτονιές τους να αλλάζουν δραματικά, αλλά επιπλέον τους κατηγορούσαν για ρατσισμό και hate speech (ρητορική μίσους).
Mέχρι που ήρθαν και οι σχετικοί αντιρατσιστικοί νόμοι (για να μην ξεχνιόμαστε στην Ελλάδα αυτό τον νόμο τον έφερε η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014) για να ποινικοποιηθεί κάθε αντίθετη με τον εξελισσόμενο εποικισμό φωνή.
Το πώς δουλεύει εδώ το είδαμε και στην Λέσβο κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού. Δεκαεφτά διμοιρίες ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να μιλήσει ο Τσίπρας σε ένα νησί στο οποίο το ποσοστό του στις τελευταίες εκλογές ήταν πολύ μεγάλο. Εκτός από τα ΜΑΤ έτοιμα παρατεταγμένα ήταν και τα τάγματα εφόδου των Αντίφα. Κράτος και ''προοδευτικοί'' όλοι ενάντια στους κατοίκους. Ο Αλέξης στην ομιλία του προσπέρασε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων που γι’ αυτόν ήταν σαν να μην υπάρχουν. Αλλά αρκετά στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές του Σύριζα δεν δίστασαν να τους επιπλήξουν, στην λογική όποιος διαμαρτύρεται είναι φασίστας.
Την ίδια ώρα που αυτά συνέβαιναν στην Λέσβο, στην Βουλή, στην συζήτηση για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, δήλωνε πως θα ψηφίσει την σχετική διάταξη. Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία της Ντόρας, με τη ΝΔ να προσανατολίζετε στην ψήφο κατά συνείδηση. Ενώ και για την κατάσταση στην Λέσβο και γενικά στο προσφυγικό δεν βλέπουμε να λέει κάτι ουσιωδώς διαφορετικό από την κυβέρνηση. Αρκείται απλώς να κάνει λόγο για καλύτερη διαχείριση των κονδυλίων της ΕΕ.
Και το ερώτημα που ταιριάζει στην προκειμένη είναι ένα: ποιόν δουλεύουν; Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ξεκάθαρα υπηρετούν πλέον την ίδια ατζέντα. Αγνοούν τον Ελληνικό λαό, τις πεποιθήσεις και τις αξίες του, όπως αυτές πιστοποιούνται σε κάθε σχετική έρευνα και επιχειρούν να τον καθοδηγήσουν στον σωστό δρόμο της - από τα πάνω- επανάστασης των ελίτ που ξεκίνησε κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 60.
ΝΔ και Σύριζα είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα πλέον. Ο Σύριζα αποδέχτηκε το σύστημα και διαχειρίζεται τα μνημόνια με εξαιρετική επιτυχία, η δε ΝΔ αποδέχτηκε ολόκληρη την κοινωνική ατζέντα της αριστεράς.

Ο δεξιός ψηφοφόρος πρέπει να γνωρίζει ότι ψηφίζοντας ΝΔ ψηφίζει την φιλελεύθερη συνιστώσα του Σύριζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου